Μήπως ευθύνεται το κινητό σας για τους μαύρους κύκλους;

Υγεία

4moms team , 03-04-2019

Το blue light του κινητού σας μπορεί να είναι εκείνο που ευθύνεται για τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σας. Μπορεί να φροντίζετε την επιδερμίδα σας με τον καλύτερο τρόπο, να ξεβάφεστε και να πλένετε το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο, όμως το κινητό μπορεί να είναι εκείνο που πρέπει να κλείσετε. Το «μπλε φως» των οθονών προκαλεί προβλήματα στην επιδερμίδα σας καθώς επιταχύνει τη γήρανση και συχνά οφείλεται για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Μία γρήγορη ματιά στο smartphone πριν πέσετε στο κρεβάτι είναι κάτι συνηθισμένο, μπορεί όμως να διαταράξει τον ύπνο σας. Αυτό συμβαίνει επειδή επηρεάζει τον κιρκάδιο ρυθμό, αλλά και την επιδερμίδα. Μην ξεχνάτε ότι ο ύπνος δεν είναι απαραίτητος μόνο για να ξεκουράζεστε, αλλά και γιατί κατά τη διάρκειά του ανανεώνονται τα κύτταρα. Το φως από τις ηλεκτρονικές συσκευές παρεμβαίνει σε αυτή τη διαδικασία και μπορεί να προκαλέσει φθορές στην επιδερμίδα, όπως εμφανή σημάδια γήρανσης και μαύρους κύκλους.

Για να προστατευτείτε από τις βλαβερές συνέπειες του μπλε φωτός, είναι σημαντικό να προμηθευτείτε τα κατάλληλα αυτοκόλλητα-φίλτρα για τις οθόνες του κινητού και του υπολογιστή. Αυτά συγκρατούν μέρος της ακτινοβολίας, εμποδίζοντάς το να φτάσει σε εσάς.

Εξίσου χρήσιμο είναι να κρατάτε το κινητό έξω από το δωμάτιο και να βλέπετε τις αγαπημένες μας σειρές το απόγευμα, και όχι πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Τέλος, πρέπει να φροντίζετε την επιδερμίδα σας, και ειδικά την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, επιλέγοντας την κατάλληλη ενυδατική κρέμα.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES