Σούπα με ψητή γλυκοπατάτα, πορτοκάλι και ginger

Μαγειρευουμε

4moms team , 26-03-2019

Υλικά

3 μερίδες
    3 μέτριες γλυκοπατάτες (700 γρ. περίπου)
  1. 1 κρεμμύδι ξερό
  2. 1 σκελίδα σκόρδο
  3. 650 ml ζωμό λαχανικών
  4. 1 μικρό κομμάτι ginger (3 εκατοστά ή 20 γρ.)
  5. 2 πορτοκάλια
  6. 1 λεμόνι (ξύσμα)
  7. 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  8. 1 φρέσκο κρεμμύδι
  9. Λίγο μαϊντανό (προαιρετικά)
  10. Αλάτι
  11. Μαύρο πιπέρι
 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκατοστών 

Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο

Ανακατεύουμε τη γλυκοπατάτα με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 220C για 20 λεπτά. Αποσύρουμε, και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώνουν.

Καθαρίζουμε το ginger, στύβουμε τα πορτοκάλια και ζεσταίνουμε τον ζωμό.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις γλυκοπατάτες, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό, και με το ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε μέχρι να πετύχουμε την υφή που θέλουμε.

Σερβίρεται απαραιτήτως με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, και προαιρετικά με πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: cookpad.com
Photo by Cayla1 on Unsplash
 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES