Η θεία είναι κάτι μοναδικό. Στις περισσότερες σύγχρονες οικογένειες αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο και αναμφίβολα διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών. Δεν είναι απλά ένας στενός συγγενής, είναι  μια ειδική κατηγορία. Ορισμένα κορίτσια νιώθουν την “θεία” τους ως δεύτερη μητέρα.

Η ακόμα και μια πολύ καλή τους φίλη.

Αυτές οι γυναίκες δίνουν ένα εξαιρετικό είδος αγάπης για τις ανιψιές και τους ανιψιούς τους.

Εμείς οι γονείς συμβουλεύουμε και διδάσκουμε τα παιδιά μας, οι παππούδες τους τα κακομαθαίνουν, και οι θείες παρέχουν όλα τα παραπάνω στα ανίψια τους. Ένα παιδί είναι πάντα πιο ευτυχισμένο όταν λαμβάνει αγάπη και φροντίδα από την θεία που θα έλεγα ότι  επηρεάζει θετικά τη ζωή του παιδιού.

Η αδελφή μου έγινε θεία πριν από 13 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χρειάστηκε να ταξιδέψει πολύ για να τις συναντήσει και να περάσει χρόνο μαζί τους. Είχε την ευκαιρία να φροντίσει τις δύο ανιψιές της, να τις κρατήσει όταν χρειάστηκε, να τις αγαπάει και να τις διδάσκει σημαντικά πράγματα για τη ζωή και την αγάπη. Και φυσικά να τις κακομαθαίνει. 

Είμαι βέβαιη ότι όλες τους θυμούνται όλες τις πολύτιμες στιγμές που έχουν περάσει μαζί. Εκείνη απολαμβάνει να τις βλέπει να μεγαλώνουν και να γίνονται όμορφοι άνθρωποι. Και είναι πάντα μέσα στο μυαλό της και την καρδιά της. 

Ενώ οι λόγοι μπορεί να είναι άπειροι, εδώ κατέγραψα πέντε που πιστεύω ότι καθιστούν τον ρόλο της θείας στις ζωές των ανιψιών ιδιαίτερο και σημαντικό.

Η θεία μπορεί να δει με διαφορετική ματιά.

Μπορεί να εκφράσει μια άποψη εντελώς διαφορετική από τη γνώμη των γονέων. Και μπορεί να δώσει ένα χέρι βοήθειας στις ανιψιές της για διάφορα, από κάτι ασήμαντο έως μια δύσκολη κατάσταση.

Η θεία λατρεύει την φροντίδα των παιδιών.

Αγαπάει να περνάει χρόνο με τις ανιψιές της και με χαρά θα φροντίσει τα παιδιά όταν εμείς είμαστε απασχολημένοι. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι συνήθως θέλει να διασκεδάσουν και να παίξουν!

Η θεία θα ακούσει προβλήματα που τα παιδιά δεν μπορούν να μοιραστούν με τους γονείς τους.

Όταν η ανιψιά χρειάζεται συμβουλές και καθοδήγηση, η θεία είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει. Είναι πάντα έτοιμη να ακούσει και τις δύο ειδικά την μεγάλη που βρίσκεται στην εφηβεία. Υπάρχει αυτή η ιδιαίτερη σχέση, και η επιθυμία είναι αν μπορεί να βοηθήσει. Και δυστυχώς για εμένα την μαμά τους, ξέρει πώς να κρατήσει ένα μυστικό. 

Η θεία δεν χάνει ευκαιρία να κάνει παρέα με τα παιδιά.

Μερικές φορές η θεία είναι αρκετά τυχερή ώστε να έχει κοινά ενδιαφέροντα όσον αφορά την διασκέδαση με τις ανιψιές της. Σήμερα είναι τα escape rooms και τα μουσεία,  σύντομα οι συναυλίες και τα φεστιβάλ. 

Η θεία παραμένει ευγενική ακόμη και όταν τα παιδιά κάνουν λάθος.

Η θεία είναι γενικά πιο χαλαρή και ευγενική και θα είναι πολύ προσεκτική όταν θα χρειαστεί να διορθώσει μια κακή συμπεριφορά. Σπάνια θα φωνάξει ή θα τσακωθεί. Συνήθως ακούει, συζητάει και εξηγεί τι είναι λάθος και πώς να ενεργήσουν σωστά.

Οι θείες παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στις ζωές των ανιψιών τους! 

Κάνουν τη ζωή μας πιο ευτυχισμένη, πιο αστεία και είναι πάντα εκεί για όλους μας! 

Μαίρη σε ΑΓΑΠΑΜΕ!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES