Διαλέξεις στο ΚΠΙΣΝ για τα πρώτα βήματα του ανθρώπου – Ο Φυσιολογικός Τοκετός

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 20-03-2019

Μια σειρά διαλέξεων για τα πρώτα βήματα του ανθρώπου, από την κύηση μέχρι και τη νηπιακή ηλικία θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι ενότητες είναι επιλεγμένες ώστε να επιτρέψουν έναν διάλογο ανάμεσα στη φυσιολογία και την ψυχολογία, προκειμένου να ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις.

Η δεύτερη ενότητα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου, εξετάζει το τι συμβαίνει κατά τη διαδικασία της φυσιολογικής γέννας στο σώμα. Ποια τα οφέλη του φυσιολογικού τοκετού για την μητέρα και το νεογνό; Πώς μπορεί να προετοιμαστεί για φυσιολογικό τοκετό; Ποιες περιττές ιατρικές παρεμβάσεις θα πρέπει να αποφεύγονται; Ποιες τακτικές λειτουργούν υποστηρικτικά και ποιες αποθαρρύνουν ή φοβίζουν τη γυναίκα και τους νέους γονείς; Τι πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα εάν επιθυμεί να γεννήσει φυσιολογικά μετά από καισαρική τομή; Ποιοι ιατρικοί λόγοι μπορεί να οδηγήσουν σε καισαρική τομή;

Ομιλητές:

Νικόλαος Βλάχος, Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, ΕΚΠΑ, Αρεταίειο Νοσοκομείο

Ουρανία (Ράνια) Νικολοπούλου, Μαία, Τομεάρχης, Αρεταίειο Νοσοκομείο

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό να συμβάλει ενεργά στην αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών περιγεννητικής υγείας στην Ελλάδα. Μέσω εξειδικευμένων παρεμβάσεων στο πεδίο της μαιευτικής φροντίδας και της ψυχολογικής υποστήριξης, η ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ στοχεύει στην προαγωγή της υγείας της εγκύου, του νεογνού/βρέφους, των γονέων, και της ευρύτερης οικογένειας.

Σάββατο 23/03 | 17.00 – 18.30

Ελεύθερη είσοδος

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES