Ο λόγος που δεν πρέπει να βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 15-03-2019

Ο Αλέν Ντούκας, ο διάσημος Γάλλος σεφ που κατέχει τρία αστέρια Michelin, μας καλεί να σταματήσουμε να βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο. Ο σεφ μίλησε στο Business Insider,  και δήλωσε πως η σοκολάτα πρέπει να διατηρείται μεταξύ 15°C και 18°C σε ξηρό μέρος, ενώ η καλύτερη θερμοκρασία για κατανάλωση είναι περίπου 20°C.

Εάν η σοκολάτα κρατηθεί στο ψυγείο, το νερό συμπυκνώνεται και η σοκολάτα λευκαίνει. Μάλιστα, διευκρινίζει ότι «οι γκανάς πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες, οι πραλίνες σε διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων το μέγιστο, ενώ οι μπάρες σοκολάτας μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε λίγους μήνες».

Επιπλέον, ο Νταμιέν Κουλιού, διευθύνων σύμβουλος της Le Chocolat Alain Ducasse στο Λονδίνο, ανέφερε πως η θερμοκρασία δωματίου είναι και η ιδανικότερη για τη διατήρησή της καθώς όταν τη βάζουμε στο ψυγείο το νερό αντιδρά με τη ζάχαρη που έχει και έτσι κρυσταλλώνεται στην επιφάνεια, κάνοντας την πιο άσπρη.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES