7 τοξικές σκέψεις που σου «βάζουν φρένο»

Ψυχολογία

4moms team , 11-03-2019

Οι τοξικές σκέψεις που όλοι μας κάνουμε, μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην εξέλιξη αλλά και τη δημιουργικότητά μας. Βγάλτε τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σας και αντικαταστήστε τις με πιο θετικές.

Η Νάνσυ Μητροπούλου γράφει στο bovary.gr για τις 7 πιο συνηθισμένες σκέψεις που κάνουμε και μας εμποδίζουν.

1) «Είναι αργά πια για να… »: Μπορείς να αλλάξεις ό,τι θελήσεις, όποτε το θελήσεις. Φτάνει να το αποφασίσεις και να πιστέψεις στην δύναμή σου. Εσύ προκαλείς τις καταστάσεις, θετικές ή αρνητικές.

2) Σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι: Πιστεύεις ότι οι γύρω σου διαρκώς σε κρίνουν; Να θυμάσαι αυτό: κανείς δεν σε κρίνει περισσότερο από όσο κρίνεις εσύ τον εαυτό σου. Όλοι είναι πολύ απασχολημένοι με τον εαυτό τους για να ασχολούνται με το τι κάνεις ή δεν κάνεις καλά. Κάνε αυτό που σε ευχαριστεί και αγνόησε την γνώμη τους. Αν δεν συμφωνούν με αυτό που κάνεις, είναι δικό τους πρόβλημα.

3) Έχεις την πεποίθηση ότι κάποιος άλλος «σε συμπληρώνει»: Μην βασίζεις ποτέ την ευτυχία σου σε ένα πρόσωπο. Μην περιμένεις κανείς να σε «συμπληρώσει». Εδώ και τώρα μπορείς να είσαι ευτυχισμένη για έναν και μόνο λόγο: γιατί έχεις εσένα.

4) «Έχω πάντα δίκιο»: Τα άτομα που πιστεύουν ότι έχουν πάντα δίκιο, αδυνατούν να επικοινωνήσουν ουσιαστικά με τους γύρω τους. Αυτή η πεποίθηση είναι ο σίγουρος δρόμος προς την στασιμότητα, ένα εμπόδιο στην πρόοδο. Οταν είμαστε ανοιχτοί σε απόψεις, ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε με αυτές, αντλούμε γνώση και μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας. 

5) Πιστεύεις ότι είσαι θύμα: Δεν είσαι θύμα των άλλων. Είσαι θύμα της πλευράς του εαυτού σου που δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Εσύ έχεις ευθύνη για το πώς νιώθεις. Νιώσε υπεύθυνη για το μέλλον σου.

6) Είσαι προσκολλημένη στο παρελθόν: Το μέλλον μας καθορίζεται από τις σκέψεις μας. Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει το μέλλον σου αν εσύ δεν του το επιτρέψεις. Ο,τι συνέβη στο παρελθόν ανήκει εκεί.

7) Πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις τους άλλους: Κανέναν δεν μπορείς να αλλάξεις: αν κάποιος αλλάξει είναι γιατί το έχει επιλέξει. Κάθε προσπάθειά σου να αλλάξεις τον χαρακτήρα ενός προσώπου να ξέρεις ότι θα είναι πάντα άκαρπη. 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES