Τυριά που λιώνουν πάνω στις πατάτες είναι το ιδανικό confort food μας. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει μία συνταγή που θέλει μόλις 30’ μαγειρέματος.

Προετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 30’

Υλικά:

1 κιλό κατεψυγμένες baby πατάτες ή 1 κιλό καθαρισμένες και προβρασμένες φρέσκιες baby πατάτες

300 γραμ. έμενταλ

300 γραμ. κεφαλογραβιέρα

2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

350 γραμ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

150 γραμ. γάλα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις πατάτες ογκρατέν, ρίχνουμε πρώτα τις πατάτες όπως είναι κατεψυγμένες, σε ένα πυράντοχο σκεύος ή σε ενα ταψί. 

Κόβουμε τα τυριά σε μικρά καρέ και τα προσθέτουμε στις πατατες. Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί στο ταψί. 

Τέλος, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. 

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C για περιπου 30 λεπτά. 

Όταν έχει ψηθεί, λιώνουν τα τυριά και κάνει ελαφριά κρούστα το ογκρατέν.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES