Το σχολείο επικοινώνησε με την αστυνομία επειδή η κόρη μου έχει social media

Παιδιά

4moms team , 04-03-2019

Όχι εδώ όπως θα φαντάζεστε αλλά στην Αγγλία.

Μια μητέρα μοιράστηκε στην σελίδα netmums το γεγονός ότι το σχολείο αναζήτησε και βρήκε τα παιδιά κάτω των 13 ετών που έχουν λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα και επικοινώνησε με την Αστυνομία. Το σχολείο μετά απο έρευνα διαπίστωσε ότι πολλά παιδιά απο την Πέμπτη Δημοτικού, έχουν λογαριασμούς σε κοινωνικά μέσα όπως το Instagram, το YouTube και το TikTok. Επικοινώνησαν με τους γονείς και τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να διαγράψουν τους λογαριασμούς των παιδιών τους κα οτι θα επικοινωνήσουν με τις αρχές για το θέμα αυτό.

Το παιδί της συγκεκριμένης μητέρας έχει την άδεια να χρησιμοποιήσει το TikTok και το instagram για να διατηρεί επαφή με τους φίλους της από το παλιό σχολείο και τα ξαδέλφια της. Ελέγχει τα τηλέφωνα της κόρης της τακτικά για να βεβαιωθεί ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Και φυσικά όλοι οι λογαριασμοί είναι ιδιωτικοί.

Λέγεται ότι θα αλλάξει ο νόμος προκειμένου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να μην επιτρέπεται η χρήση των κοινωνικών δικτύων σε άτομα κάτω των 13 ετών. Ίσως γι ‘αυτό οι υπεύθυνοι του σχολείου αποφάσισαν να το κάνουν αυτό. Θέλουν να υπάρχουν αποδείξεις για την ηλικία του ατόμου που χρησιμοποιούν αυτούς τους λογαριασμούς. Δεν έχουν ιδέα όμως πώς θα το κάνουν αυτό.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES