Στηρίξτε και εσείς το σπουδαίο έργο του Συλλόγου “Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ”

Δράσεις

4moms team , 14-02-2019

Ο Σύλλογος “Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ” ιδρύθηκε το έτος 2007 με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), κυρίως μέσω της θεραπευτικής εκγύμνασης στο υγρό στοιχείο (υδροθεραπεία).

Καθ’ όλη τη δεκαετή πορεία του Συλλόγου, με πολύ προσπάθεια, αφοσίωση και αγάπη στους στόχους του Συλλόγου, έχουν καταφέρει το Τμήμα Υδροθεραπείας να απαρτίζεται από ειδικευμένους συνεργάτες, φυσικοθεραπευτές και γυμναστές με ειδικότητα στην ειδική αγωγή και εμπειρία σε ποικίλα περιστατικά μυοσκελετικών, νευρολογικών και ψυχοκινητικών παθήσεων είτε εκ γενετής είτε επίκτητων.

Το μεγαλύτερο μέρος των περιστατικών αφορά παιδιά που ξεκινούν τον θεραπευτικό τους αγώνα πολλές φορές και από τους 6 πρώτους μήνες της ζωής τους. Το υδάτινο περιβάλλον είναι ένα περιβάλλον παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς που όμως την ίδια στιγμή δίνει πολλές επιλογές και δυνατότητες σε παιχνίδια και δραστηριότητες που κινητοποιούν συνολικά το σώμα επιτυγχάνοντας τους θεραπευτικούς στόχους που θέτουν.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ταυτόχρονα, έχει αναπτυχθεί και το αγωνιστικό τμήμα στο χώρο της κολύμβησης, της ποδηλασίας, του στίβου και του τριάθλου, και αριθμεί σήμερα περί τους 20 αθλητές με επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς και σε άλλες διοργανώσεις στις οποίες ο Σύλλογός μας δίνει δυναμικά το “παρών”.

 

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος επιθυμεί να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί τους, τους αθλητές τους, αλλά και τα άτομα που καθημερινά υπερβάλλουν τον εαυτό τους για την βελτίωση της κινητικής τους κατάστασης. Η προσπάθεια όλων συγκινεί και δίνει δύναμη σε όλους να συνεχίσουν το σημαντικό αυτό έργο του Ιωνά.

Φέτος η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο ODEON STARCITY ΣΥΓΓΡΟΥ στις 11.30 το πρωί.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

www.ionasoaka.gr

Σωματείο “ΙΩΝΑΣ”

Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ

Γκούντας: +306972443334

Καραγεώργου: +306945663921

[email protected]

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES