Χθές ήταν Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου.

Και εμείς γιορτάσαμε την Galentine’s Day!

Για όσους και όσες δεν γνωρίζουν αυτή την “ανεπίσημη” γιορτή, η ιδέα είναι πολύ απλή. Γιορτάζουμε τις φιλίες των γυναικών μια ημέρα πριν όλος ο κόσμος μας βομβαρδίσει με την περιβόητη γιορτή την Ερωτευμένων, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η Galentine’s Day εμφανίστηκε στην δεύτερη σαιζόν της σειράς “Parks and Recreation” τον Φεβουάριο του 2010. Στο επεισόδιο, ο εξωφρενικός χαρακτήρας της Amy Poehler, η Leslie Knope, οργανώνει ένα κάλεσμα για πρωινού με τιςς φίλες της και τη μαμά της, όπου μοιράζει δώρα.

Τι είναι η Galentine’s Day; Ω, είναι η καλύτερη ημέρα του χρόνου!, λέει ο Knope στην κάμερα. “Κάθε 13 Φεβρουαρίου, οι φίλες μου και εγώ αφήνουμε τους συζύγους και τους φίλους μας στο σπίτι, και συναντιώμαστε για πρωϊνό.

Ladies celebrating ladies

Πόση ομορφιά κρύβει η δημιουργία φιλιών στην ενήλικη ζωή! Εμείς οι 5 της φωτογραφίας βρεθήκαμε σε ένα προαύλιου σχολείου ένα πρωϊνό νυσταγμένες ψάχνοντας για καφέ. Με την πρώτη ματιά, μου άρεσαν αυτές οι γυναίκες, μάλλον ήταν η εμφάνιση τους γενικά αλλά θα έλεγα κυρίως ήταν η ματιά, που μου φάνηκαν απολύτως ευχάριστες και το μέλλον απέδειξε ότι είχα απόλυτο δίκιο.

Ο καφές που έγινε κρασί και οι ατέλειωτες συζητήσεις για τα πάντα. Σήμερα μερικά χρόνια μετά, θα έλεγα ότι είμαστε στενές φίλες που στο γκρουπ στο We WhatsApp κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μοιραζόμαστε μηνύματα που φέρνουν σχεδόν πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη. Ανταλλάσσουμε τα νέα μας, μοιράζουμε ιδέες, γιορτάζουμε τα επιτεύγματα των παιδιών μας και τσεκάρουμε ότι όλες είναι καλά. Αν δεν δίναμε σημασία εκείνα τα πρώτα σχολικά πρωϊνά ή είμασταν αμήχανες, πιθανόν να μην είμασταν φίλες. Και είναι αυτό ακριβώς που μπορεί να συμβεί μερικές φορές! Ξεκινώντας μια ασήμαντη συνομιλία μπορεί να υπάρξει μια πραγματική σύνδεση με έναν άλλο άνθρωπο.

Είμαστε τόσες πολλές που περάσαμε τα εφηβικά χρόνια μας με άσκοπες φιλίες και τα νεαρά ενήλικα χρόνια μας δοκιμάζοντας νέες παρέες. Στη συνέχεια, στα αρχικά στάδια της πραγματικής ενηλικίωσης και καθώς μεγαλώνουμε, απογοητευόμαστε από τον αριθμό των φίλων που χάνουμε. Ορισμένες φιλίες έχουν απλώς μια ημερομηνία λήξης. Στη συνέχεια, υπάρχουν οι κακές φίλες, οι τοξικές φίλες και οι φίλες που δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου στη ζωή μας. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο αριθμός των πραγματικών φίλων καθώς μεγαλώνουμε φαίνεται να συρρικνώνεται. Αυτό είναι το ξεκαθάρισμα, διότι, καθώς τα χρόνια περνάνε γινόμαστε πιο σίγουροι για το ποιοι είμαστε και θέλουμε να είμαστε.

Την Galentine Ημέρα γιορτάζουμε όλες τις γυναικείες μας φιλίες. Και είναι υπέροχο να υπάρχει στην ζωή σου μια νέα όμορφη και ενθουσιώδης νέα φιλία. Αν αναρωτιέσαι πού βρίσκεται η δική σου, μπορεί να είναι δίπλα σου στο γυμναστήριο, ή στην ουρά του καφέ παραγγέλνοντας τον ίδιο καφέ με εσένα.

Ειρήνη, Μπάρμπι, Μυρτώ και Δέσποινα σας ΛΑΤΡΕΥΩ!

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES