Ολοένα και περισσότερο σκέφτομαι πως τα όχι που λέμε είναι αυτά που μας καθορίζουν. Όσα ναι και να πεις, τελικώς, είναι αυτά τα όχι που κάνουν τη διαφορά.

Τα όχι που θα φέρουν ισορροπία και ηρεμία σε εμάς τους ίδιους. Τα όχι που ενδεχομένως να δυσαρεστήσουν κάποιους αλλά θα συμβαδίζουν με τις πραγματικές μας ανάγκες, με τα θέλω μας.

Γι’ αυτό, λοιπόν, και εγώ αποφάσισα να λέω να δικά μου όχι, αυτά που συμβαδίζουν με τα δικά μου θέλω:

Όχι στους συμβιβασμούς. Σε αυτούς που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και την καθημερινότητα μας. Γιατί να χάνεις το χρόνο σου, αυτόν που λιγοστεύει μέρα με τη μέρα, σε ανούσιες σχέσεις ή αδιάφορες δραστηριότητες; Στη ζωή όταν σταματήσεις να κυνηγάς τα λάθος πράγματα δίνεις στα σωστά πράγματα την ευκαιρία να σε πιάσουν.

Όχι στον εγωισμό. Το να δίνεις σε κάνει χαρούμενο. Το να παίρνεις μόνο, σε κάνει εγωιστή.

Όχι άλλο αρνητισμό. Αρκετός υπάρχει γύρω μας. Ας δούμε τον καθρέφτη μας μόνο με θετική διάθεση. 

Προσπερνάμε τους λάθος ανθρώπους, τους τοξικούς, τους βαρετούς, τους εγωϊστές.

Τώρα περισσότερο από ποτέ λέω όχι στη ρουτίνα. Λέω όχι στα στάσιμα νερά. Η ζωή θέλει ορμή, θέλει εναλλαγές & νέες εμπειρίες. Στη ζωή, εάν δεν ρισκάρεις τίποτα, ρισκάρεις τα πάντα.

Έχω σταματήσει να σκέφτομαι το κόστος. Το μόνο που με απασχολεί είναι η αξία.

Μαθαίνοντας να λέμε όχι, μαθαίνουμε να ακούμε τις ανάγκες μας. Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξε το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι για αυτό.

Για αυτό επιλέγω να είμαι χαρούμενη. Να είμαι ο εαυτός μου, με τα καλά και τα άσχημα μου. Αν δεν αρέσει στους άλλους, δεν πειράζει. Η ευτυχία είναι επιλογή. Η ζωή δεν είναι το να ευχαριστείς τους πάντες.

Και τελικώς ή με αγαπάς ή με προσπερνάς… εγώ αποφάσισα να με αγαπώ.

 

 

 

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES