Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα. Τα Χρόνια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 13-02-2019

Η γνώση είναι κατάκτηση. Γίνεται εργαλείο στην ενήλικη ζωή.  Η αναζήτηση της γνώσης είναι ένα ταξίδι που δεν σταματά ποτέ. Και όλα ξεκινούν μια ωραία ημέρα, συνήθως ηλιόλουστη ένεκα Σεπτέμβρη, σε ένα προαύλιο ενός σχολικού κτιρίου. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή αρχίζουν τα βιώματα να γίνονται αναμνήσεις της ενήλικης ζωής. Εκείνη τη στιγμή δεν το ξέρεις, αλλά στο μέλλον κάθε αναφορά στα σχολικά χρόνια θα ανασύρει εικόνες από τη μνήμη και συναισθήματα νοσταλγίας.

Σε ένα προαύλιο βρέθηκα ξανά. Αυτήν τη φορά δεν ήμουν μόνη. Μου κρατούσε το χέρι ένας μπόμπιρας, ο γιος μου. Λίγο φοβισμένος αλλά και θαρραλέος για την πρώτη ημέρα στο σχολείο.

Πρώτη ημέρα στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση.  Μαζί ξεκινήσαμε την περιήγηση στις υπερσύχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που είναι σχεδόν “κρυμμένες” σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στις Αφίδνες Αττικής και σε αυτές λειτουργούν όλες οι βαθμιδες Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο – Διεθνές Πρόγραμμα GCSE / GCE.

Για λίγη ώρα έγινα ξεναγός του στον υπέροχο κόσμο της μάθησης:

Η δική μου κοσμοθεωρία βασίζεται στο τρίπτυχο επιστήμη –τέχνες – άθληση. Τρεις διαφορετικοί μεταξύ τους τομείς αλλά εξίσου απαραίτητοι και οι τρείς για μια ολοκληρωμένη μαθησιακή προσέγγιση, για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Κάθε παιδί, άλλωστε, έχει το δικό του ταλέντο και ένα σχολείο πρέπει να του δίνει τη δυνατότητα να το βρει μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που καλλιεργούν δεξιότητες, ανιχνεύουν και αναδεικνύουν τις κλίσεις των παιδιών. Μέσα από την καλλιέργεια κριτικής ικανότητας και συνθετικής σκέψης.

“Η επιστήμη είναι το κλειδί κάθε γνώσης”. Με αυτό κατά νου και την ιστορία της Μαρίας Κιουρί ξεκινήσαμε την περιήγηση στο Εργαστήριο Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Πληροφορικής – Πολυμέσων, Τεχνολογίας. Σύγχρονες φωτεινές αίθουσες . Η μάθηση, άλλωστε, φωτίζει το μονοπάτι της ενήλικης ζωής μας.

“Εάν η επιστήμη είναι η μνήμη του νου, η τέχνη είναι η μνήμη των αισθημάτων”.

Για αυτό και είναι απαραίτητο τα παιδιά να εκτίθενται σε αυτήν από μικρή ηλικία. Αίθουσες μουσικής, Εικαστικών, Θέατρο, Αίθουσες Μπαλέτου. Εδώ καλλιεργούνται οι ψυχές και οι προσωπικότητες των παιδιών. Φυσικά, δε θα μπορούσα να παραλείψω τη Βιβλιοθήκη, καθώς το διάβασμα είναι τόσο απαραίτητο όπως η τροφή και το νερό. Η φιλαναγνωσία είναι βασικό χαρακτηριστικό που έμαθα μέσα σε αυτό το σχολείο και τώρα ήρθε η σειρά του γιού μου.

Επιπλέον, τα παιδιά μαθαίνουν ξένες γλώσσες, με τα αγγλικά να είναι υποχρεωτικά και στη Γ’ Γυμνασίου επιλέγουν ανάμεσα σε γερμανικά ή γαλλικά. 

 

Νους υγιής εν σώματι υγιές. Γήπεδα volley, basket, tennis, mini soccer, αίθουσα καράτε, κολυμβητήριο, στίβος. Σε αυτά τα γήπεδα θα μάθεις για τα αθλητικά ιδεώδη. Αυτά που εύχομαι να σε ακολουθούν στην ενήλικη ζωή σου. Αυτό που ξέρω είναι πως εδώ θα βρεις παιδαγωγούς άξιους να φωτίσουν το δρόμο σου, πρόθυμους να ακούσουν τις ανάγκες σου.

Θα συμμετάσχεις σε ομίλους που θα καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα σου, όπως Formula 1 in Schools, Debate, Ρομποτική. Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης σημειώνουν εξαιρετικές διακρίσεις σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο κάθε χρόνο, σε επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς και αθλητικούς διαγωνισμούς, καθώς και σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα debate και συνέδρια και είμαι σίγουρη πως κάποτε θα είσαι και εσύ ανάμεσα σε αυτούς.

Μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, λειτουργεί Summer Camp με αθλήματα αλλά και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, τα οποία είναι προσαρμοσμένα σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών κάθε βαθμίδας.  Ένα camp που πέρασα μερικές από τις πιο ξέγνοιαστες και ωραίες στιγμές και έκανα νέους φίλους και το ίδιο ελπίζω και για σένα.

Του άφησα το χέρι. Ήταν η ώρα της δασκάλας του. Εκείνη θα γίνει τώρα ξεναγός του σε αυτό το όμορφο περιπετειώδες ταξίδι της μάθησης και της γνώσης. Εκείνη θα στέκεται τώρα δίπλα του. Της χαμογέλασα. Αισθάνθηκα ασφαλής με την επιλογή μου. Στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση ξέρω πως θα αναγεννηθεί και ο ίδιος. Θα μετατραπεί από κάμπια σε πεταλούδα. Θα ανθίσει όπως τα λουλούδια την Άνοιξη.

Εγώ με τη σειρά μου, δεν ανησυχώ. Ξέρω πως το αφήνω στα καλύτερα χέρια.  Πως θα του δώσουν όλα τα εφόδια ώστε να γίνει ένας αξιόλογος και σκεπτόμενος ενήλικας. Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις (με ποσοστά που ξεπερνούν το 96,55%) και η επιτυχημένη εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της επιλογής τους αλλά και σε μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού – όπως  University of Cambridge,Imperial College London, The University ofManchester, University of Glasgow, University of Southampton, UCL – είναι η απόδειξη πως στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση τον περιμένει ένα λαμπρό μέλλον, ένα μέλλον στο οποίο θα πραγματοποιήσει τα όνειρα και τους στόχους τους.

Λίγο πριν γυρίσει την πλάτη του και πιάσει το χέρι της δασκάλας του του ψιθύρισα στο αυτί πως σήμερα τον αγαπώ λίγο παραπάνω αλλά τον ζηλεύω και λίγο γιατί τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα! Και πως θα ήθελα να γυρίσω έστω και λίγο σε αυτά…

Επιτυχημένα παιδιά είναι τα ευτυχισμένα παιδιά. Και στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση έχουν στόχο κάθε μαθητής να εξελιχθεί ¨”στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του”.

Λειτουργούν όλες οι βαθμίδες Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο – Διεθνές Πρόγραμμα GCSE / GCE

Πληροφορίες – Εγγραφές : Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής, Τ.Κ. 19014, Τηλ. 22950 – 29840, [email protected] , www.anagennisi.edu.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES