Ποιο προκαλεί χειρότερο μεθύσι; Μπύρα πριν το κρασί ή το αντίστροφο;

Υγεία

4moms team , 12-02-2019

Η επιστήμη έρχεται να απαντήσει στο αν κάνεις το χειρότερο μεθύσι αν πιεις πρώτα μπύρα και μετά κρασί, ή το αντίστροφο. Γερμανοί και Βρετανοί επιστήμονες, μετά από έρευνα σε 90 εθελοντές, δήλωσαν πως με όποια σειρά και αν τα πιεις, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο αμερικάνικο περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition».

Οι επιστήμονες χώρισαν τους εθελοντές σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωσε πρώτα μπίρα και μετά κρασί, η δεύτερη πρώτα κρασί και μετά μπίρα, ενώ η τρίτη είτε μόνο μπίρα είτε μόνο κρασί. Μετά από μία εβδομάδα το πείραμα επαναλήφθηκε, αλλά αυτή τη φορά είχαν αντιστραφεί οι ρόλοι, δηλαδή, αυτοί που είχαν πιει πρώτα μπίρα, τώρα ήπιαν κρασί – και το αντίστροφο.

Την επόμενη ημέρα που αξιολόγησαν τις απαντήσεις σχετικά με το πόσο μέθυσαν, οι ερευνητές διαπίσωσαν πως δεν υπήρξε κάποια σημαντική διαφορά. Επιπλέον, δεν μπορεί να υπολογιστεί πόσο θα μεθύσει κάποιος με βάση την ηλικία, το σωματικό βάρος αλλά και τις συνθήκες. Η μόνη διαφορά που παρατηρήθηκε ήταν μεταξύ των φύλων καθώς οι γυναίκες μεθούσαν πιο εύκολα από τους άντρες.

Ο Γιόραν Κόχλινγκ, από το πανεπιστήμιο Γουίτεν/ Χέρντεκ της Γερμανίας δήλωσε πώς «ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να προβλέψεις πόσο άσχημα θα νιώσεις την επόμενη μέρα είναι να ξέρεις τα όριά σου και πόσο τα έχεις ξεπεράσει».

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES