Ιλαρά: Τρίτη η χώρα μας σε κρούσματα ιλαράς σε όλη την Ευρώπη

Υγεία

4moms team , 11-02-2019

Το 2018 ήταν η χρονιά που η ιλαρά επανεμφανίστηκε λόγω της ανόδου του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, τα κρούσματα ήταν 15 φορές περισσότερα.

Το 2018 , οι  χώρες της Ευρώπης κατέγραψαν 82.596 κρούσματα ιλαράς και 72 θανάτους παιδιών και ενηλίκων. Είναι ένα ρεκόρ δεκαετίας, με αριθμό 3 φορές μεγαλύτερο από το 2017 και 15 φορές μεγαλύτερο από το 2016.

Η τρίτη θέση της Ελλάδας:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στην Ελλάδα υπήρξαν 3.258 περιστατικά ιλαράς, αριθμός που φέρνει τη χώρα μας στην τρίτη χειρότερη θέση μετά την Ουκρανία και την Σερβία. Στην Ουκρανία, τα κρούσματα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, υπερβαίνοντας τις 52.000!

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει λιγότερα κρούσματα για τη χώρα μας (πιθανώς λόγω καθυστέρησης στην επικαιροποίηση των στοιχείων).

Καθοριστικό ρόλο στην μεγάλη επιδημία ιλαράς έπαιξε το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο σύμφωνα με τις ενδείξεις του ΠΟΥ ευτυχώς δείχνει να υποχωρεί.

Τα στοιχεία του Οργανισμού δείχνουν πως μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, αυξήθηκαν και οι εμβολιασμοί, αλλά οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη βέβαιοι ότι έχει ανακοπεί η εξάπλωση της ασθένειας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES