Πρόσβαση στην Εκπαίδευση για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες

Παιδιά

4moms team , 10-02-2019

H ΜΕΤΑδράση χρειάζεται τη βοήθειά σου ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο της. Να κάνει δυνατή την πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά προσφύγες και μετανάστες.

Τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάγκη από πρόσβαση στην εκπαίδευση, η οποία είναι απαραίτητη για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Το βίντεο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τα λόγια, τις φράσεις και τις ζωγραφιές των ίδιων των μαθητών, οι οποίοι προέρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες. Η εκπαιδευτική δράση της ΜΕΤΑδρασης στην Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολεία” του δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον συντονισμό του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Από 1/3/2018 έως 31/12/2018, η δράση της ΜΕΤΑδρασης χρηματοδοτήθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), ενώ από την 1/1/2019 συνεχίζεται από την Οργάνωση με ιδίους πόρους και με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών.

Το 2018 περισσότερα από 1.250 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες παρακολούθησαν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αποκτώντας πρόσβαση στην εκπαίδευση, απαραίτητη για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη και την ομαλή τους ένταξη στην κοινωνία.

Από τον Ιανουάριο του 2019, η ΜΕΤΑδραση υλοποιεί τα μαθήματα αποκλειστικά με την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών της. Προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της εκπαιδευτικής δράσης, ζητούν τη στήριξή σας.

 

Στήριξε κι εσύ τη δράση τους

 

 

 

 

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES