Τα ιδανικά κιλά στην εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 06-02-2019

Οι διατροφικές ανάγκες που έχει μία έγκυος είναι μεγάλες και χρειάζεται να υπάρχει ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία αλλά και φυτικές ίνες. Από το δεύτερο τρίμηνο έως και το τέλος της κύησης που οι απαιτήσεις του εμβρύου μεγαλώνουν, χρειάζεται να καταναλώνει περίπου 300 θερμίδες παραπάνω την ημέρα. Φυσικά, στις θερμιδικές αυτές απαιτήσεις παίζει ρόλο το αρχικό βάρος της μητέρας αλλά και το αν κυοφορεί ένα ή περισσότερα έμβρυα.

Το φυσιολογικό βάρος στην εγκυμοσύνη είναι κατά μέσο όρο από 10 έως 15 κιλά και λαμβάνουμε πάντα υπόψη το αρχικό βάρος της γυναίκας. Αν ξεκινήσεις την εγκυμοσύνη με χαμηλό βάρος, τότε μπορείς να πάρεις από 12 έως 16 κιλά. Αν ξεκινήσεις με φυσιολογικό βάρος τότε το βάρος είναι από 11 έως 16 κιλά, ενώ αν ξεκινήσεις με κάποια παραπάνω κιλά τότε μπορείς να πάρεις από 8 έως 11.

Οι μετρήσεις αυτές είναι πάντα κατά τον γενικό μέσο όρο και καθώς η κάθε εγκυμοσύνη και το κάθε σώμα είναι διαφορετικό, ο γυναικολόγος σου θα σε καθοδηγήσει επακριβώς σχετικά με τα κιλά που θα πάρεις και τις ανάγκες που έχει το σώμα σου.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES