Έχουν μαγικές ιδιότητες οι μάσκες ενζύμων για το πρόσωπο;

Ομορφιά

4moms team , 05-02-2019

Οι μάσκες ενζύμων για το πρόσωπο είναι μια καινοτομία της σύγχρονης κοσμετολογίας. Οι συνθέσεις είναι σε θέση να καθαρίσουν βαθιά το δέρμα, να προκαλέσουν αποτελέσματα παρόμοια με το αποτέλεσμα του μασάζ ή της γυμναστικής, να ενυδατώνουν και να αναζωογονούν το δέρμα. Είναι έτσι; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ενζυμικών προϊόντων; Και αξίζει να τα αγοράσετε για οικιακή χρήση;

Τα καλλυντικά με ένζυμα αναπτύχθηκαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Πριν από αυτό το διάστημα, τα ένζυμα χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά στην ιατρική, όπου προστέθηκαν στα μέσα για τη θεραπεία εγκαυμάτων, κοπών και άλλων δερματικών βλαβών και χρησιμοποιήθηκαν για τη βελτίωση της κατάστασης της επιδερμίδας με δερματίτιδα. 

Τι είναι τα ένζυμα;

Το λεξικό καλλυντικών και κοσμητολογίας ορίζει τα ένζυμα ως βιολογικούς καταλύτες. Αυτές οι ουσίες δεν εκτελούν καμία εργασία ανεξάρτητα. Αλλά συνδέοντας με άλλες ουσίες, για παράδειγμα, πρωτεΐνες, πολλαπλασιάζουν τη δράση τους.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ουσιών είναι ότι η ταχύτητα των βιοχημικών αντιδράσεων που δίδονται από τα ένζυμα μπορεί να ελεγχθεί. Συνεπώς, η ένταση και τα χαρακτηριστικά της επίδρασης στα κύτταρα μπορούν να προβλεφθούν εξαρχής, μέχρι τη στιγμή της άμεσης χρήσης της ουσίας.

Θεωρητικά, με τη βοήθεια τέτοιων καταλυτών, πολλά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν. Για παράδειγμα, υπάρχουν στοιχεία σχετικά με μελέτες στις οποίες τα ένζυμα δουλεύουν στο επίπεδο των νανοσωματιδίων και προάγουν τη διείσδυση πολύτιμων ουσιών για το δέρμα μέσω του επιδερμικού φραγμού. Οι ουσίες μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της κυτταρικής αναγέννησης, να ενισχύσουν τη σύνθεση των φραγμών λιπιδίων για να προστατεύσουν το δέρμα από την αφυδάτωση.

Αλλά η θεωρία είναι πολύ πρακτική. Το γεγονός είναι ότι αυτές οι ουσίες είναι εξαιρετικά ασταθείς. Κατά την επαφή με άλλες ουσίες, καταρρέουν γρήγορα. Η απουσία ενός κατάλληλου μέσου απενεργοποιεί πλήρως τα συστατικά του ενζύμου μέσα σε σαράντα έως εξήντα λεπτά.

Χαρακτηριστικά των Ενζυμικών Καλλυντικών

Η κρίσιμη αστάθεια των ενζύμων οδήγησε στην ανάπτυξη δύο ανεξάρτητων κατευθύνσεων στην κοσμετολογία. Μια κατεύθυνση της επαγγελματικής κοσμετολογίας, συνειδητοποιώντας την αξία αυτών των ενώσεων, καταβάλλει προσπάθειες για τη διατήρησή τους.

Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται διαφορετικές προσεγγίσεις. Για παράδειγμα, το ένζυμο βρομελαΐνη, που χρησιμοποιείται για την απολέπιση ενζύμων, είναι μια σταθερή ουσία. Όταν χρησιμοποιούνται στη συνταγή, δεν απαιτούνται καρδιακές και δαπανηρές λύσεις. Αλλά άλλα ένζυμα, για παράδειγμα, αμυλάση, λυσίνη δεν είναι πολύ ανθεκτικά στο περιβάλλον. Προκειμένου να μεταφερθούν στον πελάτη σε αμετάβλητη μορφή, πρέπει να διατηρούνται σωστά. Και αυτές οι προσεγγίσεις, κατά κανόνα, απαιτούν πρόσθετες επενδύσεις κεφαλαίων.

Ο τελευταίος αυτός παράγοντας χρησίμευσε ως βάση για την ανάπτυξη καλλυντικών ενζύμων όπως η αγορά μαζών. “Συμφωνώ, ο κατασκευαστής έχει έναν τεράστιο πειρασμό να εισαγάγει ένα ένζυμο στη σύνθεση του προϊόντος, να το δείξει στη διαφήμιση και στη συσκευασία, αλλά μην ανησυχείτε καθόλου για το εάν αυτή η ουσία θα λειτουργήσει”, σχολιάζει η Anna Margolina για το πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά των μάσκων ενζύμου

Αλλά τι είναι ενζυμικές μάσκες για το πρόσωπο, αν η κοσμετολογία τους δίνει χώρο μόνο σημαίνει καθαρισμό του δέρματος; “Οι μάσκες χρειάζονται για την πλήρη φροντίδα του δέρματος της επιδερμίδας”, λέει ο κοσμητικός Αλέξανδρος Chernyavskaya. “Αυτές οι ενώσεις δεν έχουν βαθύ αποτέλεσμα, επομένως δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα παρόμοιο με, για παράδειγμα, μασάζ”.

Σε αυτή την περίπτωση, ο εμπειρογνώμονας αποκαλεί ενζυμικές μάσκες ένα πολύ ενεργό καλλυντικό μέσο. «Χρησιμοποιούνται για τη μείωση των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία», συνεχίζει η Αλεξάνδρα Τσερνιάβσκαγια. “Οι ενώσεις τρέχουν μια σειρά από ένζυμα, βοηθώντας τα κύτταρα να μοιράζονται και να ενημερώνουν ενεργά”.

Τα καλλυντικά με ένζυμα αντιπροσωπεύονται από περιορισμένο αριθμό επαγγελματικών μαρκών. Ο δημιουργός ενός από αυτούς, ο βιοχημικός και φαρμακολόγος Danne Montegue-King, διευκρινίζει ότι ως μέρος των μάσκες οι ουσίες χρησιμεύουν ως καταλύτες για ορισμένες αντιδράσεις που προκαλούνται όχι μόνο στην επιδερμίδα αλλά και στα βαθιά στρώματα του δέρματος.

“Υπάρχουν ένζυμα, η εφαρμογή του οποίου στο δέρμα είναι επιφανειακά πολύ χρήσιμο”, σχολιάζει ο Danne Montague-King. – Κάποια βοήθεια για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Άλλοι απελευθερώνουν αέρια και ακαθαρσίες από το δέρμα. Σε ένα σύνθετο, αυτό βοηθά στην εξομάλυνση της ανακούφισης, την αύξηση του τόνου και να δώσει μια πιο νεανική εμφάνιση. Αλλά αυτές οι ουσίες απέχουν πολύ από ό, τι μπορεί να χρησιμοποιήσει η κοσμετολογία. “

Σύμφωνα με τον Danne Montegue-King, κατά την έρευνα της ομάδας του, τα ένζυμα χωρίστηκαν σε πολλές ομάδες. Είναι τρόποι για να διαλύσουν τις πρωτεϊνικές αποθέσεις, το άμυλο, άλλοι καταστρέφουν πυκνά λιπαρά βύσματα στους πόρους. Εντοπίστηκαν ουσίες ικανές να προκαλέσουν αλυσιδωτή αντίδραση μέσω κυτταρικών τοιχωμάτων. Ως αποτέλεσμα της δράσης του συμπλέγματος των ουσιών, επιτυγχάνονται διάφορα αποτελέσματα.

  • Ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος. Εμφανίζεται λόγω της επέκτασης των τριχοειδών αγγείων. Μετά από σωστή εφαρμογή, ισορροπημένη μάσκα με ένζυμα, το πρόσωπο καλύπτεται με έντονο πλέγμα αγγείων, γεγονός που δείχνει ότι η θεραπεία ήταν επιτυχής. Αυτό το πλέγμα διατηρείται για είκοσι λεπτά.
  • Αντίστροφη όσμωση. Η ποιοτική σύνθεση προκαλεί οσμωτική αντίδραση, ως αποτέλεσμα της οποίας οι μολυσματικές ουσίες και οι τοξίνες εξέρχονται από τα κύτταρα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αυτό γίνεται αισθητό από τον παλμό των ιστών.
  • Διέγερση της συστολής των μυών. Κατά τη διάρκεια της ενζυματικής διαδικασίας, οι μύες του προσώπου συστέλλονται με αυθαίρετο τρόπο. Αυτό απαιτεί σωστή εφαρμογή της τεχνικής συγκολλήσεως. Περιλαμβάνει “σχέδιο” το πλέγμα στην όψη της κάθετης και οριζόντιας σύνθεσης λωρίδων. Με αυτό τον τρόπο, εφαρμόζεται στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Η συσκευή δεν ισχύει για τους μύες γύρω από τα μάτια και το στόμα, καθώς είναι αδύνατο να προβλεφθεί η κατεύθυνση της μείωσης τους. Η διέγερση των μυϊκών συσπάσεων οδηγεί σε βελτίωση της κατάστασής τους και σε μείωση της έκφρασης των ρυτίδων του προσώπου.
 

Οι μάσκες που βρήκαμε στην ελληνική αγορα:

Yellow Rose Purifying Enzymatic Face Mask With Yeast And Papaya (50ml) – 16,80 ευρώ

Ενζυμική μάσκα προσώπου που καθαρίζει σε βάθος και απομακρύνει την υπερβολική λιπαρότητα.
Κατάλληλη για μικτά και λιπαρά προβληματικά δέρματα.

Pumpkin Gold Peel Off Mask – Masque visage peel-off – 18,50 ευρώ

Μάσκα πίλινγκ με εκχυλίσματα σκόνης χρυσού 24Κ και κίτρινης κολοκύθας. Αυτή η χρυσή πανδαισία φωτίζει το χρώμα του προσώπου σας και χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα.

 
 
 
 
 
 
 
 
Πηγή: womanadvicesforlife.info

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

Ava Phillippe: Τα συγκινητικά λόγια για τη μητέρα της, Reese Witherspoon
4moms team, 19-07-2019

Ava Phillippe: Τα συγκινητικά λόγια για τη μητέρα της, Reese Witherspoon

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε την πετσέτα και το σφουγγάρι του μπάνιου
4moms team, 19-07-2019

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε την πετσέτα και το σφουγγάρι του μπάνιου

Εξωσωματική γονιμοποίηση: 9 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους
4moms team, 19-07-2019

Εξωσωματική γονιμοποίηση: 9 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου τραγουδούν για τα παιδιά
4moms team, 19-07-2019

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου τραγουδούν για τα παιδιά

Κορμός με φράουλα και σοκολάτα για τις «λιγούρες» του Σαββατοκύριακου
4moms team, 19-07-2019

Κορμός με φράουλα και σοκολάτα για τις «λιγούρες» του Σαββατοκύριακου

10 βήματα για να γίνεις πιο φωτογενής στις φωτογραφίες
4moms team, 19-07-2019

10 βήματα για να γίνεις πιο φωτογενής στις φωτογραφίες

Συναισθηματική διαταραχή στα παιδιά: 13 σημάδια που κρούουν των κώδωνα
4moms team, 19-07-2019

Συναισθηματική διαταραχή στα παιδιά: 13 σημάδια που κρούουν των κώδωνα

Μαρία Τζομπανάκη: Μιλά για τη ζωή της στην Αμερική και η απόσταση που τη χωρίζει με τον γιο της, Ορφέα
4moms team, 19-07-2019

Μαρία Τζομπανάκη: Μιλά για τη ζωή της στην Αμερική και η απόσταση που τη χωρίζει με τον γιο της, Ορφέα

Εφηβεία: Πως οι οθόνες επηρεάζουν την ψυχική υγεία
4moms team, 19-07-2019

Εφηβεία: Πως οι οθόνες επηρεάζουν την ψυχική υγεία