Πρώτη κούνια: 5+1 συμβουλές για την αγορά της

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 04-02-2019

Η αγορά της κούνιας στην οποία θα περνάει αρκετές ώρες της ημέρας το μωρό σας είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Επιλέξτε την με σοφία και προσοχή αφού διαβάσετε πρώτα τα παρακάτω.

Προσοχή στα κάγκελα της κούνιας: Τα κάγκελα που υπάρχουν γύρω από την κούνια θα πρέπει να έχουν πολύ μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Έτσι δεν θα κινδυνεύει το μωρό σας να μαγκώσει το κεφάλι του ανάμεσα σε αυτά όσο είναι ακόμα πολύ μικρό. Μην ξεχνάτε πως το κεφαλάκι ενός νεογέννητου είναι πολύ εύπλαστο και χωράει σχεδόν παντού.

Βρείτε στρώμα που προσαρμόζεται σε διάφορα: ύψη Καθώς το μωράκι σας μεγαλώνει και ψηλώνει υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή να βρεθεί εκτός κούνιας. Αγοράστε κούνια στην οποία θα μπορείτε να κατεβάζετε το στρώμα πιο χαμηλά όσο το μωρό σας μεγαλώνει.

Μην αγοράζετε κούνιες που η μπροστινή ή η πίσω μεριά τους ανεβοκατεβαίνει και ανοίγει :Από το 2000 έως το 2010 έχουν χάσει τη ζωή τους 32 μωρά λόγω του ότι κόλλησαν ανάμεσα στα κάγκελα της κούνιας και δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από αυτήν. Μην αγοράσετε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση κούνια που να ανεβοκατεβαίνουν τα κάγκελα (αυτό φυσικά ισχύει για όλες τις μεριές της

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος στρώματος :Είναι πολύ σημαντική υπόθεση να αγοράσετε στρώμα που να ταιριάζει ακριβώς στην κούνια σας. Ένα ελαφρώς μικρότερο στρώμα θα δώσει χώρο στο παιδάκι σας να χώνει τα δαχτυλάκια του στα κενά πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανό τραυματισμό.

Αγοράστε κούνιες που γίνονται κρεβάτι :Υπάρχουν κούνιες που καθώς το παιδί σας μεγαλώνει μπορούν να μετατραπούν σε κρεβατάκι. Αν, λοιπόν, θέλετε να αγοράσετε μια καλή κούνια την οποία θα χρησιμοποιείτε για αρκετά χρόνια (και θα κάνετε και απόσβεση τα χρήματα που θα δώσετε για να την αποκτήσετε), τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Αποφύγετε τις μεταχειρισμένες κούνιες :Προτιμήστε να δώσετε μερικά χρήματα παραπάνω για να αγοράσετε μια ολοκαίνουρια κούνια παρά να πάρετε μια μεταχειρισμένη κούνια από έναν φίλο ή συγγενή για την οποία δεν είστε 100% σίγουροι ότι είναι ασφαλής. Σε περίπτωση, όμως, που θελήσετε να πάρετε μια κούνια από φιλικό σας πρόσωπο, ελέγξτε την πολύ καλά και βεβαιωθείτε ότι είναι απόλυτα ασφαλής και πως το μωρό σας δεν διατρέχει κάποιον από τους παραπάνω κινδύνους.

 

Πηγή: Spirossoulis.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES