Γίνεται τα cookies να είναι νόστιμα, αλλά ταυτόχρονα και υγιεινά;

Η βασική μου υπόσχεση για το νέο χρόνο ήταν να προσπαθήσω να ζήσω πιο υγιεινά – τόσο εγώ όσο και όσοι βασίζονται σε μένα για τη διατροφή τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθάνομαι το σώμα μου να φωνάζει να το βοηθήσω, να είναι γεμάτο τοξίνες, να ασφυκτιά. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει σε ένα σωρό άλλες φίλες μου. Έτσι, το τελευταίο διάστημα πειραματίζομαι με νέες συνταγές, αναζητώ καινούρια για μένα υλικά και εν τέλει πραγματοποιώ μια στροφή για εμένα, τη μικρή μου οικογένεια και τους πελάτες που με εμπιστεύονται για την τροφή τους.

Δείτε λοιπόν μια συνταγή για soft cookies, απο αυτά αμερικανικού τύπου που λατρεύουμε, που δεν περιέχει ούτε ζάχαρη ούτε βούτυρο ούτε καν αλεύρι, ενώ είναι πανεύκολη και γρήγορα και αρέσει σε όλους!

Λιώνουμε μια μπανάνα σε ένα μπωλ με το πηρούνι. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας πρωτεϊνη αρακά σε σκόνη*. Αν δεν έχουμε ή δεν θέλουμε, βάζουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι ολικής άλεσης. Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη, 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλοβούτυρο και ακόμα 2 κουταλιές αποξηραμένα κράνμπερι.

Πλάθουμε σε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα πατάμε λίγο να γίνουν πιο πλακέ.

Ψήνουμε σε αέρα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν, αλλά οχι να σκληρύνουν.

 

* Η πρωτεϊνη αρακά είναι άοσμη και άγευστη, βγαίνει από τον αρακά, αλλά δεν έχει τη γεύση του, εννοείται. Τη βρίσκουμε στα καταστήματα με υγιεινές ή βιολογικές τροφές, είναι απόλυτα φυτική πρωτεϊνη ανώτερης ποιότητας, χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά, αρώματα, κλπ, με πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό και κυρίως στο μυϊκό μας σύστημα.

 

Aπό τη Λίλλυ Γαλλή, Amaryllis Catering, Amaryllis Café

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES