«Οι τρεις κοσμοναύτες» του Ουμπέρτο Έκο στην παιδική σκηνή του θεάτρου Γκλόρια

Ωρα Για Θεατρο

4moms team , 29-01-2019

«Οι τρεις κοσμοναύτες» είναι μια διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά 5 και άνω , βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Ουμπέρτο Έκο. Ο διάσημος συγγραφέας, σημειολόγος και εκπαιδευτικός, είναι γνωστός για τα έργα του «Το όνομα του Ρόδου», το «Εκρεμμές του Φουκώ» κ.α.

«Οι τρεις κοσμοναύτες» αποτελεί το μόνο έργο του για παιδιά και ενώ γράφτηκε τη δεκαετία του ΄60 σε ένα κόσμο διχασμένο, το κείμενο παραμένει ακόμα και σήμερα επίκαιρο με ηχηρά μηνύματα.

Στην παράσταση, τρεις κοσμοναύτες  από διαφορετικά μέρη της Γης (Ρωσία, Κίνα, Αμερική), με πολλές διαφορές και ιδιοτροπίες μιλώντας άλλες γλώσσες, μεγαλωμένοι με διαφορετική μουσική και φαγητά, ετοιμάζονται για το πρώτο μακρινό ταξίδι στον πλανήτη Άρη.

Θα καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους;

Κάπου προσγειώνονται, αλλά αυτός ο πλανήτης ποιος είναι;

Και αυτό το περίεργο πλάσμα που συναντούν, τι είναι;

Οι τρεις κοσμοναύτες είναι τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι σε σχέση με αυτό το περίεργο πλάσμα που συναντούν, τον Ούκου. Στην αρχή τον φοβούνται και του επιτίθενται, αλλά ο Ούκου δεν ξέρει από βία και χορεύει. Μετά όμως τρομάζει, συγκινείται και κλαίει, σιγά-σιγά τον πλησιάζουν και αρχίζουν να τον καταλαβαίνουν, είναι τόσο γλυκός και αξιαγάπητος από κοντά. Θα τον πάρουν άραγε μαζί τους στη Γη;

Πρόκειται για μία τρυφερή θεατρική παράσταση γεμάτη αισιοδοξία και ελπίδα. «Να ακούτε αυτούς που σας αγαπούν αλλά αν εσείς θέλετε κάτι πολύ να παλέψετε για να το καταφέρετε».

Με πολλές πληροφορίες για το πλανητικό μας σύστημα, το διάστημα και αλλά για τη μικρή μας Γη, δοσμένες με χιούμορ. «Άραγε μπορείς να γίνεις στα αλήθεια ότι ονειρεύεσαι?» Τα όνειρα είναι για να πραγματοποιούνται και μην ξεχνάτε να αγαπάτε. Να αγαπάτε πολύ!

ΟΙ «Οι τρεις κοσμοναύτες» είναι μια θεατρική παράσταση που υμνεί τη φιλία και τη διαφορετικότητα.

Βασισμένο σε κείμενο του Ουμπέρτο Έκο “Οι Τρείς Κοσμοναύτες”

μετάφραση – διασκευή: Αγγελική Παρδαλίδου

 σκηνοθεσία: Αγγελική Παρδαλίδου

 πρωτότυπη μουσική: Λευτέρης Κρητικός

 κινησιολογία – χορογραφία: Ανούσκα Οικονόμου & Άννα Κλιάφα

σκηνικά & κοστούμια: Ελένη Σουμή

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Ντζάνκα, Δημήτρης Νικολόπουλος, Πασχάλης Μηλιορέλλης, Γιώργος Σαμαράς, οργάνωση παραγωγής: Φαίη Γιώτη, παραγωγή: Πολιτιστικό Πάρκο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2103647200 ΚΑΙ 22990 47031 ΚΑΙ 210 9211812

Διάρκεια: 75’

Στο ταμείο του θεάτρου : 10€

Ειδικές τιμές για σχολεία.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES