Συμβουλές για να ωριμάσει γρήγορα το αβοκάντο

Σπιτι

4moms team , 16-01-2019

Συνήθως τα αβοκάντο που βρίσκουμε στους πάγκους της μαναβικής, δεν έχουν φτάσει στην ιδανική ωρίμανσή τους, όμως δεν είναι το ίδιο νόστιμο και κρεμώδες αν δεν έχει «γίνει». Για να ωριμάσει πιο γρήγορα μπορείς να το βάλεις μέσα σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο. Κλείστε καλά τη σακούλα και αφήστε τη για 2-3 ημέρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ενδιάμεσα, καλό είναι να κοιτάς μήπως φτάσει πιο νωρίς στην ιδανική ωρίμανσή του.

Αν θες να «γίνει» πιο γρήγορα, τότε μπορείς να το τυλίξεις σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, να το τοποθετήσεις σε ένα ταψάκι και να το βάλεις για 10’ στον φούρνο στους 100 βαθμούς. Το αβοκάντο με τη θέρμανση απελευθερώνει αιθυλένιο, το οποίο προάγει την ωρίμανσή του. Το γεγονός του ότι είναι τυλιγμένο με το αλουμινόχαρτο, αυξάνει τη συγκέντρωση του αερίου γύρω από τον καρπό και μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να επέλθει η ωρίμανση.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES