Παιδιά και ακουστικά: Μία συνήθεια που μπορεί να βλάψει την ακοή των παιδιών

Παιδιά

4moms team , 09-01-2019

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η απώλεια ακοής που προκαλείται από θορύβους, απειλεί ήδη τους μισούς εφήβους παγκοσμίως. Η χρόνια χρήση των ακουστικών με δυνατή μουσική και ήχο, οδηγεί στη σταδιακή απώλεια ακοής.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ήχος πάνω από 100 ντεσιμπέλ καταστρέφει την ακοή μέσα σε 15 λεπτά, ενώ τα 85 ντεσιμπέλ χρειάζονται 8 ώρες για να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Δεν έχει να κάνει με το είδος της μουσικής ή του ήχου, αλλά από τα ντεσιμπέλ.

Τα αυτί αποτελείται από τρία μέρη: Το εξωτερικό, το μέσω και το εσωτερικό. Το εσωτερικό μοιάζει με ένα μικρό σαλιγκάρι και όταν παρουσιάζονται πολύ δυνατοί ήχοι, αυτό το τμήμα υπερλειτουργεί χάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά του.

Πως θα μετρήσουμε τα ντεσιμπέλ:

Οι ειδικοί βοηθούν τους γονείς με το να έχουν στο μυαλό τους τον ήχο του μπλέντερ. Αυτό είναι και το επίπεδο των 85 ντεσιμπέλ. Τα παιδιά μπορούν να ακούνε σε αυτή την ένταση για πολλές ώρες, αλλά αν το ξεπεράσουν ξεκινά να γίνεται επισφαλές για την ακοή. Ο ήχος που κάνει ένα μπλέντερ μπορεί να είναι δυνατός, όμως σκεφτείτε πόσες φορές το παιδί αναγκάζεται να δυναμώσει αυτό που ακούει προκειμένου να αποφύγει τους εξωτερικούς θορύβους.

Μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς την ένταση των ακουστικών, ακόμη και να πάρετε ειδικές ωτοασπίδες που σχεδιάζονται για μουσικούς και μειώνουν την ένταση.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES