Πυρετός και εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 04-01-2019

Ο πυρετός, πάνω από 39 βαθμούς, κυρίως στο πρώτο τρίμηνο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο έμβρυο καθώς ενδέχεται να προκληθούν συσπάσεις στη μήτρα αλλά και αύξηση του καρδιακού παλμού του εμβρύου. Οι γυναίκες που κυοφορούν είναι πιο ευάλωτες σε λοιμώξεις και ιούς καθώς έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν έχεις γρίπη τότε θα πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου και να προσέξεις να μην εξελιχθεί σε πνευμονία ή άλλη λοίμωξη.

Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις φυσικά τον πυρετό, χωρίς φάρμακα. Πίνε πολύ νερό και ξεκουράσου προκειμένου να κάνει τον «κύκλο» του το κρυολόγημα.

Εάν ο πυρετός συνοδεύεται από δυσφορία στην κοιλιά ή συχνή ούρηση, υποδεικνύει φλεγμονή στην ουροδόχο κύστη. Δηλαδή, πιθανόν κυστίτιδα, η οποία συχνά εμφανίζεται συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην περίπτωση αυτή, δεν γίνεται να μην υπάρξει κατάλληλη θεραπεία.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα σε γενικές γραμμές δεν έχουν αντενδείξεις και δεν προκαλούν παρενέργειες. Αυτό ισχύει και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά, όπως πάντα, πριν τα χρησιμοποιήσεις, ενημέρωσε το γιατρό σου.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES