Πως συνδέονται οι πόνοι περιόδου με τον ύπνο

Υγεία

4moms team , 04-01-2019

Ιαπωνική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες που δεν έχουν ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, μπορεί να έχουν πιο έντονους πόνους περιόδου. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Meiji, διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που κοιμούνται περισσότερο όταν δεν εργάζονται (ημέρες άδειας, Σαββατοκύριακα κ.α.), μπορεί να βιώνουν πιο έντονους πόνους περιόδου.

Η έρευνα διεξήχθη σε ένα σχετικά μικρό δείγμα, μόλις 150 γυναίκες, αναλύοντας τον μηνιαίο κύκλο τους αλλά και τις συνήθειες του ύπνου τους.

Ανέλυσαν 150 γυναίκες ως προς τις συνήθειες ύπνου και τον μηνιαίο κύκλο τους, θέλοντας να εξετάσουν αν το κοινωνικό τζετ λαγκ μπορεί να επηρεάσει τα συμπτώματα της περιόδου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Γιόκο Κομάντα, παρατηρήθηκαν επίσης αλλαγές στη συμπεριφορά. Δεν είναι σαφές πώς οι αλλαγές στον ύπνο επιδεινώνουν τα συμπτώματα της περιόδου, οι ειδικοί εκτιμούν ότι επηρεάζεται από τις αλλαγές στον κιρκάδιο ρυθμό, ο οποίος επηρεάζει τις ορμόνες που ρυθμίζουν τον έμμηνο κύκλο και τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES