Πως το αυξημένο βάρος της εγκύου επηρεάζει το βρέφος

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 03-01-2019

Νέα μελέτη αναφέρει πως τα βρέφη που γεννιούνται από παχύσαρκες μητέρες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ηπατική νόσο και παχυσαρκία. Η παιδική παχυσαρκία που πλέον αγγίζει το 57% των σημερινών παιδιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μητρική παχυσαρκία. Το αυξημένο βάρος επηρεάζει τα όργανα αλλά και το ήπαρ καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια του ήπατος.

Τα βρέφη που γεννιούνται από παχύσαρκες μητέρες μπορούν να αναπτύξουν ηπατική νόσο και παχυσαρκία, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.

Οι ερευνητές εξέτασαν βρέφη ηλικίας δύο εβδομάδων που γεννήθηκαν από μητέρες με κανονικό βάρος και παχύσαρκες μητέρες.  Τα μικρόβια του εντέρου από τα μωρά που γεννήθηκαν από παχύσαρκες μητέρες ήταν διαφορετικά από εκείνα που γεννήθηκαν από μητέρες με φυσιολογικό βάρος. Επιπλέον, διαπίστωσαν πως αποκτά το βρέφος και μία προδιάθεση για πιο γρήγορη πρόσληψη βάρους και ανάπτυξη λίπους στο συκώτι.

 «Αυτό είναι το πρώτο πειραματικό στοιχείο που στηρίζει την υπόθεση ότι οι αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου στα βρέφη που γεννιούνται από παχύσαρκες μητέρες, οδηγεί ευθέως σε αυτές τις ασθένειες» ανέφερε η Taylor Soderborg, συγγραφέας της μελέτης.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES