Κέικ γεμιστό με κρέμα τυριού και μόλις 15΄προετοιμασίας

Μαγειρευουμε

4moms team , 31-12-2018

Το κέικ εσπεριδοειδών γεμιστό με κρέμα τυριού είναι σίγουρα μία φθινοπωρινή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Πρόκειται για μία συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που χρειάζεται μόλις 15’ προετοιμασίας και 1 ώρα μαγειρέματος.

Υλικά Συνταγής

250 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)

200 γραμ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι

4 αυγά

2 βανίλιες

1 κεσεδάκι γιαούρτι (4% λιπαρά)

350 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. αλάτι

250 γραμ. τυρί κρέμα με γιαούρτι

4 κ.σ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 κ.σ χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Για το κέικ γεμιστό με κρέμα τυριού, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα, μεγάλη, με τρύπα στη μέση.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψει καλά. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα πίνει το μείγμα. Ρίχνουμε τη βανίλια. Εναλλάξ ρίχνουμε το γιαούρτι με το κοσκινισμένο αλεύρι. Κρατάμε 1,5 φλ. από το μείγμα του κέικ και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.

Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το μισό φλ. μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τη γέμιση σε στρώση στη φόρμα, φροντίζοντας να μην ακουμπάει στα τοιχώματα. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1 φλ. μείγμα κέικ.

Με μαχαίρι αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα όπως κάνουμε με το δίχρωμο κέικ, χωρίς να ακουμπάμε τη φόρμα.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε στη φόρμα για 15΄και έπειτα το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη.

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES