Οι μπαμπάδες που γνωρίζουν το φύλο του μωρού, δένονται πιο γρήγορα μαζί του

Μπαμπάς

4moms team , 27-12-2018

Οι μπαμπάδες που μαθαίνουν το φύλο του αγέννητου μωρού τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να συνδεθούν συναισθηματικά μαζί του νωρίτερα, υποστηρίζει νέαέρευνα.

Μάλιστα αν στο υπερηχογράφημα οι γονείς επιλέξουν να μάθουν το φύλο και βρουν και όνομα για την κόρη ή τον γιο που περιμένουν αυτό βοηθά τους άντρες να αναπτύξουν τη σχέση τους με το μωρό, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Birmingham.

Την έρευνα πραγματοποίησε ο Δρ Jonathan Ives, ο οποίος παρακολούθησε 11 άντρες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης της συντρόφου τους, από το πρώτο υπερηχογράφημα μέχρι την 8η εβδομάδα μετά τη γέννα του μωρού τους. Οι ηλικίες αυτών των αντρών ήταν από 22 έως 58 ετών. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι γνωρίσουν από νωρίς το φύλο του μωρού, μπορούν να αφοσιωθούν πιο εύκολα και πιο γρήγορα στον ρόλο τους.

Αποφασίζοντας επίσης από νωρίς το όνομα του μωρού βοηθά τους άνδρες να συμβιβαστούν με την πατρότητα πιο γρήγορα από ό, τι αν απλά παρακολουθούν τα υπερηχογραφήματα.

Ο Jason Cole, ένας από τους μπαμπάδες που πήρε μέρος στην έρευνα , δήλωσε: «Ήθελα πολύ από την αρχή να μάθω το φύλο του πρώτου παιδιού που περιμέναμε. Την σύντροφό μου από την άλλη δεν την απασχολούσε . Ήταν ευτυχής με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αλλά εγώ ήθελα πραγματικά να μάθω και ακόμα δεν ξέρω το γιατί. Μόλις ανακαλύψαμε ότι ήταν ένα κοριτσάκι  της δώσαμε το όνομα Molly και νομίζω ότι αυτό με βοήθησε να προετοιμαστώ καλύτερα και να είμαι συνδεδεμένος συναισθηματικά μαζί της από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε».   

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES