Ελληνικά Ταχυδρομεία: Τα παιδιά στέλνουν τα γράμματά τους στον Άη- Βασίλη

Guest Editors

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν, όπως κάθε χρόνο, να λαμβάνουν το γράμμα των μικρών μας φίλη προς τον Άη- Βασίλη. Ήδη, το πρώτο τους γράμμα για τον χοντρούλη και χαρούμενο παππού που φέρνει δώρα, έφτασε στις 28 Νοεμβρίου από ένα παιδί στην Κατερίνη. Ήδη οι υπάλληλοι των ταχυδρομείων έχουν δεχθεί πολλά δώρα με ευχές, όνειρα και επιθυμίες των μικρών παιδιών και το δεύτερο μισό του μήνα αναμένεται ο όγκος των γραμμάτων να «εκτοξευτεί».

Πέρυσι απαντήσεις δόθηκαν στα 50.000 γράμματα που εστάλησαν, γιατί αυτά είχαν αποστολέα. Πάντως εκτός από τα μεμονωμένα γράμματα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παραλαμβάνουν φακέλους που περιέχουν δεκάδες αποστολές, διότι τα παιδιά αποφασίζουν να γράψουν γράμμα όλα μαζί στο σχολείο και να κάνουν μια αποστολή.

Στις επιθυμίες τους εκτός από τα παιχνίδια ζητάνε «Ειρήνη και Αγάπη» ενώ χαρακτηριστική είναι η φράση «Άγιε Βασίλη, αν είμαι καλό παιδί, αν το αξίζω θέλω να μου φέρεις…».

Οι υπεύθυνοι των ΕΛΤΑ συνιστούν να γράφονται σωστά τα στοιχεία του αποστολέα για να μπορέσουν να απαντήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα γράμματα στέλνοντας ένα δωράκι και θυμούνται πως πέρυσι έλαβαν από κάποιο σχολείο γράμμα τριών μέτρων, χαρτιά Α4 συραμμένα ζητώντας από τον Αγιο Βασίλη «Αγάπη και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο» .

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES