Οι γιορτές των Χριστουγέννων εκτός από δώρα φέρνουν και ανεβασμένη ερωτική διάθεση.

Μία διεθνής έρευνα από Αμερικάνους και Πορτογάλους, η οποία ανέλυσε τα δεδομένα από 130 χώρες και τις σχετικές αναζητήσεις στη Google από το 2004 έως το 2014, καθώς επίσης το 10% όλων των αναρτήσεων στο Twitter μεταξύ 2010-2014, αποκάλυψε πως η επιθυμία για σεξ αυξανεται κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων. Είτε πρόκειται για χριστιανικές, είτε για μουσουλμανικές ή άλλες χώρες τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Λουίς Ρότσα της Σχολής Πληροφορικής και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Scientific Reports.

«Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν την άνευ προηγουμένου δυνατότητα να αναλυθούν η συλλογική διάθεση και συμπεριφορά των ανθρώπων σε μαζική κλίμακα. Η μελέτη μας είναι η πρώτη πλανητικού επιπέδου ματιά στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και πώς αυτή σχετίζεται με τη διάθεση των ανθρώπων και το ενδιαφέρον τους για σεξ», δήλωσε ο Ρότσα.

Η έρευνα ανέφερε πως την περίοδο των εορτών νιώθουμε πιο χαρούμενοι και ασφαλείς, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο στο σεξ αλλά και τις γεννήσεις που έρχονται εννέα μήνες μετά. Τέλος, η έρευνα δείχνει ότι στις χριστιανικές κοινωνίες η περίοδος Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς δημιουργεί σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σεξ από ό,τι το Πάσχα.

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES