Πώς θα το μάθετε να ντύνεται μόνο του ανά ηλικία

Παιδιά

4moms team , 06-12-2018

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε στο παιδί να ντύνετε μόνο του είναι όταν θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας και όχι όταν είστε αγχωμένοι στην οικογένεια να προλάβετε σχολικό, δουλειές κλπ. Ας αρχίσουμε με το να βάζουμε κάποια ρούχα στην άκρη και ύστερα μπορεί να διαλέγει τα δικά του ρούχα για την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια του ντυσίματος, καλό είναι να εξηγούμε κάθε βήμα ώστε να το καταλαβαίνει, τη σωστή πλευρά τους, τη διαφορά των καθαρών ρούχων από τα βρώμικα αλλά και το σημείο του σπιτιού που πάνε τα βρώμικα ρούχα.

Σε κάθε βήμα που θα κάνει με επιτυχία να το ενθαρρύνετε λέγοντάς του «Μπράβο! Τα κατάφερες».

Ανά ηλικία:

1 έτους: Χρειάζεται τη βοήθειά σας για τα μανίκια, το παντελόνι αλλά και τις κάλτσες και τα παπούτσια

2 ετών: Μπορεί να σας βοηθά να το γδύνετε και βγάζει μόνο του τα παπούτσια και το παλτό. Μετά τα 2,5 μπορεί να κατεβάζει το παντελόνι και προσπαθεί μόνο του να φορέσει τις κάλτσες και τις μπλούζες.

3 ετών: Ανοίγει μεγάλα κουμπιά, βάζει μόνο του τα παπούτσια του, ανεβάζει και κατεβάζει τα φερμουάρ και μπορεί να γδυθεί χωρίς βοήθεια

4 ετών: Μπορεί να δέσει τα παπούτσια και τις ζώνες του, ενώνει τις δύο πλευρές του φερμουάρ, φορά κάλτσες και παπούτσια αλλά ίσως χρειαστεί λίγη βοήθεια να ξεχωρίσει τη σωστή πλευρά του ρούχου.

5 ετών: Μπορεί να ντυθεί χωρίς τη δική σας βοήθεια και να δέσει και τα κορδόνια του

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES