«Η Ώρα του Κώδικα», μία ώρα, αμέτρητες δυνατότητες!

Δράσεις

4moms team , 06-12-2018

Δωρεάν δράσεις γνωριμίας των παιδιών με την επιστήμη των υπολογιστών από την Microsoft.  

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου η Microsoft σε συνεργασία με το Found.ation και το BobosArtsFestival, διοργανώνει στο TheHubEvents μια σειρά δωρεάν δράσεων, οι οποίες στόχο έχουν να εμπνεύσουν τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο του προγραμματισμού. 

Τι είναι ο κώδικας, πώς χρησιμοποιείται, μπορώ και εγώ να γράψω έναν κώδικα;  

Τέσσερα ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια θα βοηθήσουν τα παιδιά, από 6 έως 12 ετών, να κατανοήσουν τη λογική ενός κώδικα προγραμματισμού (coding). Με τη βοήθεια υπολογιστών αλλά και χωρίς, τα παιδιά θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο του προγραμματισμού. Η εισαγωγή σε αυτόν γίνεται με έξυπνα κινητικά και μαθηματικά παιχνίδια, αλλά και με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν ακόμη και όσοι έχουν λίγες γνώσεις πληροφορικής τις βασικές έννοιες προγραμματισμού!

Η Ώρα του Κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που έχει προσεγγίσει εκατομμύρια μαθητές σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ευκαιρία ουσιαστικής γνωριμίας με την επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να εισάγει μαθητές σε βασικές έννοιες προγραμματισμού με έναν απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

Ο όρος «Κώδικας» φέρνει στο μυαλό μας ένα πολύπλοκο σύστημα προγραμματισμού, δύσκολο να το καταλάβουμε. Στα χέρια όμως των παιδιών μπορεί να γίνει παιχνίδι, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εφοδιαστούν με ψηφιακές δεξιότητες που στο μέλλον θα είναι απολύτως απαραίτητες.

Κάνετε την εγγραφή σας άμεσα εδώ!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Πληροφορίες:

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

‘Ωρες 11.00-14.00

TheHubEvents, Αλκμήνης 5, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3411009

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES