Χαστούκι στην αξιοπρέπεια

MIND by ΑΜΑΛΙΑ

Τι σου κάνει ένα χαστούκι! Μπορεί να σε ρίξει στα τάρτατα. Ένα χαστούκι μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Ποκιλοτρόπως όπως αποδεικνύεται από την υπόθεση της Ιωάννας Μπέλα. Στη δική της περίπτωση δεν ήταν το χαστούκι αυτό καθ’ αυτό που άλλαξε τη ζωή της αλλά η ετεροχρονισμένη αναφορά σε αυτό! 

Όταν, όμως, μιλάμε για χαστούκια είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί! Προσωπικά δεν με ενόχλησε αυτό που είπε. Θα μπορούσε να αναφέρεται μεταφορικά στα χαστούκια της ζωής. Από αυτά άλλωστε έχουμε φάει πολλά όλοι! Με ενόχλησε ο τρόπος που το είπε. Με μια χαλαρή διάθεση, με μια ελαφρότητα, εν είδει αστεϊσμού. Με ένα ύφος τύπου λέω μεγάλες αλήθειες ζωής τώρα! Για την ιστορία είπε: “Και ποιά γυναίκα δεν έχει φάει χαστούκι πάνω στον έντονο τσακωμό. Όποια λέει ότι δεν έχει φάει ή ότι δεν έχει κάνει πλαστική λέει ψέματα”

Εγώ, λοιπόν, κυρία Μπέλα δεν έχω φάει κανένα χαστούκι από άντρα σε χαλαρό ή έντονο τσακωμό. Ένα χαστούκι έχω φάει στη ζωή μου και αυτό από γυναικεία χέρια. Αυτά της μητέρας μου. Βεβαίως η γυναίκα είχε τα δίκια της. Έφηβη γαρ είχα αυθαδιάσει τόσο έντονα, είχα κάνει μια μίνι επανάσταση για ασήμαντη αφορμή. Είδε και απόειδε, τα νεύρα της τσατάλια, το σήκωσε το χέρι της. Είμαι σίγουρη πως το βράδυ έκλαιγε γοερά στο μαξιλάρι της. 

Κανένας άντρας δεν έχει δικαίωμα να σηκώνει χέρι σε γυναίκα. Και αντιστρόφως. Κάθε χαστούκι είναι χαστούκι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Αυτό που με ενόχλησε ακόμη πιο πολύ είναι η σύνδεση με τις πλαστικές… λίγο το ξύλο από τον μάτσο άντρα, λίγο η πλαστική κούκλα δίπλα του, το φτιάξαμε το στερεότυπο!

Ο καθένας, βεβαίως, είναι υπεύθυνος για τα λεγόμενα του. Εκτίθεται μόνος του, δεν χρειάζεται χλεύη. Τι γίνεται, όμως, όταν τα λεγόμενα αναπαράγονται σε σημείο που φτάνουν στα αυτιά εφηβων κοριτσιών και αγοριών; Τότε πιάνει δουλειά η μάνα! Γιατί εδώ έχουμε την τέλεια αφορμή για να μιλήσουμε για την κακοποίηση και την αξιοπρέπεια στα κορίτσια μας και για το σεβασμό στα αγόρια μας. 

Και ένα τελευταίο… Κυρία Μπέλα δεν αστειευόμαστε με τέτοια θέματα. Γιατι στην περίπτωση που πέφτουν χαστούκια, συνήθως ένα δεν είναι ποτέ αρκετό! 

Για όλα τα κορίτσια και όλα τα αγόρια εκεί έξω… Για όλες τις μαμάδες και, κυρίως, τους μπαμπάδες. 

Αυτό το βίντεο, αυτό το γράμμα της κόρης που οσονούπω θα γεννηθεί στον μπαμπά της είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε Μπέλα  (όνομα και πράγμα ομολογώ) που αντιμετωπίζει το θέμα με τέτοια ελαφρότητα. Είναι το καμπανάκι σε κάθε γονιό εκεί έξω… δείτε τη μέχρι τέλους.

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES