Μελέτη αποκαλύπτει πως τα 2χρονα νοιάζονται για τη γνώμη που έχουν οι άλλοι για εκείνα

Παιδιά

4moms team , 04-12-2018

Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Emory κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα παιδιά  2 ετών νοιάζονται για τη γνώμη που έχουν οι άλλοι για εκείνα.

Το αποτέλεσμα της έρευνας καταρρίπτει τον μύθο πως τα παιδιά 2-3 ετών νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους καθώς έχουν πολύ υψηλό εγωκεντρισμό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα παιδιά 14 έως 24 μηνών είναι πιθανότερο να είναι πιο ευγενή και με καλή συμπεριφορά όταν είναι κάποιος ενήλικας μπροστά.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Lama Bazzi, ανέφερε πως τα παιδιά πριν εκφραστούν εξετάζουν ποιος είναι μπροστά και συμπεριφέρονται ανάλογα.

«Τα παιδιά φοβούνται ότι θα αξιολογηθούν αρνητικά και θα κριθούν αρνητικά. Αυτός ο φόβος οδηγεί στην παρεμπόδιση της ιδιοσυγκρασίας τους στη νηπιακή ηλικία και την πρώιμη παιδική ηλικία και θα μπορούσε να τα οδηγήσει στο να αναπτύξουν κοινωνικό άγχος τα επόμενα χρόνια. Για να αντισταθμιστεί αυτό, οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν πολύ με τα παιδιά τους, να είναι ξεκάθαροι ως προς τις προσδοκίες που έχουν από αυτά και να τα επαινούν όποτε χρειάζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES