Εργαζόμενη μητέρα: Νέα έρευνα «απενοχοποιεί» τις μητέρες που επιστρέφουν στην εργασία τους

Ψυχολογία

4moms team , 03-12-2018

Μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης έρχεται να «απενοχοποιήσει» τις εργαζόμενες μητέρες. Η μελέτη με επικεφαλής τη Δρ.Elizabeth Harvey, αναφέρει πως τα παιδιά των οποίων η μητέρα εργάζεται εκτός σπιτιού δεν υστερούν σε τίποτα, συναισθηματικά ή αναπτυξιακά.

Η εν λόγω έρευνα διαφέρει σε σχέση με όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα διότι μελέτησε 12.000 παιδιά που βρίσκονταν στην ηλικία των 12 ετών δηλαδή αρκετά μεγαλύτερα από όσα μέχρι σήμερα έχουν μελετηθεί.

Η Δρ.Elizabeth Harvey διαπίστωσε ότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένες διαφορές στη συμπεριφορά όταν τα παιδιά είναι περίπου 3 ή 4 ετών, αλλά οι διαφορές αυτές μοιάζουν να εξαφανίζονται πριν καν τα παιδιά μπουν στην εφηβεία.

Ωστόσο, η έρευνα αναφέρει πως μπορεί να προκύψουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές ή αναπτυξιακά προβλήματα αν η μητέρα επιστρέψει στην εργασία της πολύ γρήγορα καθώς κι αν απουσιάζει πολλές ώρες από το σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς πρέπει να σιγουρευτούν πως το παιδί παραμένει σε ένα ασφαλές περιβάλλον όσο εκείνοι λείπουν από το σπίτι και τα άτομα που θα μείνουν μαζί του θα το «προκαλούν» αναπτυξιακά.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES