Θρεπτική σαλάτα με αχλάδι και ρόδι

Μαγειρευουμε

4moms team , 27-11-2018

Αυτή η συνταγή της χειμερινής σαλάτας με αχλάδι και ρόδι θα γίνει σίγουρα μία από τις αγαπημένες σου.

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. σαλάτα σπανάκι και ρόκα

1 ώριμο αχλάδι

3 κουτ.σούπας σποράκια ροδιού

2 κουτ. σούπας αποξηραμένα κράνμπερις

3 κουτ. σούπας καβουρδισμένα καρύδια

70 γρ. τριμμένη φέτα

Για τη βινεγκρέτ

1/4 κούπας ελαιόλαδο

1/4 κούπας ξύδι από λευκό κρασί

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. γλυκού μέλι

αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το αχλάδι, αφαιρούμε την καρδιά του και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα βαζάκι (ιδανικά με καπάκι, για να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο) βάζουμε όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ και τα ανακατεύουμε χτυπώντας τα πολύ καλά. 

Σε ένα βαθύ πιάτο ή σαλατιέρα, αδειάζουμε το σπανάκι και την ρόκα. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες αχλαδιού, ύστερα τα κράνμπερις και τα σποράκια ροδιού, έπειτα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τέλος την τριμμένη φέτα.

Περιχύνουμε με περίπου 4 κουταλιές σούπας από την βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε άμεσα.

 

Συνταγή: Αγγελική Καλαμπόκα – food blogger

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES