Η διατροφολόγος Sarah Brewer μίλησε στην εφημερίδα Metro για την καλύτερη ώρα του πρωινού να απολαύσεις την πρώτη γουλιά του καφέ σου. Όπως αναφέρει, οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν καφέ μόλις ξυπνήσουν, όμως για το σώμα μας είναι ακόμη πολύ νωρίς.

 «Τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα είναι υψηλότερα μεταξύ μισής και δύο ωρών από την στιγμή που ξυπνάμε και όταν είναι στα ύψη, είναι η χειρότερη ώρα να πιείς καφέ γιατί η καφεΐνη μιμείται την αντίδραση του στρες και κάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης να αυξάνονται ακόμη περισσότερο», δηλώνει.

Έτσι, αν πιείς τον καφέ σου μετά από μιάμιση ώρα αφότου έχεις ξυπνήσει, τα επίπεδα της κορτιζόλης θα έχουν πέσει και έτσι, θα αποφύγεις τη νευρικότητα και το αίσθημα του άγχους.

Με το να πίνεις τον καφέ σου αργότερα μέσα στην ημέρα, αφού τα επίπεδα της κορτιζόλης έχουν πέσει, θα αποφύγεις την νευρικότητα και το αίσθημα άγχους που προκαλεί η καφεΐνη.

Από την άλλη, το έντυπο Travel+Leisure ρώτησε διατροφολόγους για την καλύτερη ώρα να πιει κανείς καφέ. Με δεδομένο πως οι περισσότεροι ξυπνούν γύρω στις 7 με 8 το πρωί, δηλώνουν πως η καλύτερη ώρα για την πρώτη μας γουλιά είναι κατά τις 10.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES