Υλικά

1 φλιτζάνι ρύζι σούσι (230 γρ)
1 φλιτζάνι νερό, συν λίγο ακόμα για ξέπλυμα (240 γρ)
3 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 γρ φιλέτο σολομού  
2 κουταλιές της σούπας σόγιας
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
½ αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ αγγούρι, κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
5 μικρά φύλλα nori
¼ κουταλάκι του γλυκού ψημένο σουσάμι

https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/salmon-poke-bowl/2165128486890939/

Προετοιμασία

Προσθέστε το ρύζι σε ένα λεπτό σουρωτήρι και βυθίστε το σε ένα μπολ γεμάτο με νερό.

Ανακατέψτε το ρύζι αρκετές φορές για να απομακρύνετε το πλεόνασμα του αμύλου.

Μεταφέρετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 1 φλιτζάνι (240 γρ) νερού.

Καλύψτε την κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία.

Μόλις βράσει, μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10 λεπτά.

Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη στην άκρη για 15 λεπτά.

Αφαιρέστε το καπάκι και ανακατέψτε το ρύζι με ένα κουτάλι ή πιρούνι ρυζιού.

Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανακατέψτε το ξύδι του ρυζιού, τη ζάχαρη και το αλάτι και ρίξτε το ρύζι όσο είναι ακόμα ζεστό.

Ανακατέψτε απαλά το ρύζι.

Καλύψτε και αφήστε την στην άκρη έως ότου είστε έτοιμοι να βάλετε όλα τα στο μπολ.

Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το φιλέτο του σολομού σε κύβους του ενός εκατοστού. Μπορεί να είναι ευκολότερο να κόψετε τις φέτες, εάν τοποθετήσετε τον σολομό στην κατάψυξη για λίγα λεπτά για να σταθεροποιηθεί.

Τοποθετήστε το σολομό σε ένα μπολ και ρίξτε τη σάλτσα σόγιας και το χυμό λεμονιού.

Ετοιμάστε το μπολ σας, τοποθετώντας μερικές κουταλιές ρύζι, προσθέστε τον σολομό, το αβοκάντο, το αγγούρι, το τζίντζερ, τα πράσινα κρεμμύδια, τα φύλλα nori και το σουσάμι.

Απολαύστε!

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES