Εξάψεις εμμηνόπαυσης: Οι παράγοντες κινδύνου που εντοπίζονται στην εγκυμοσύνη

Υγεία

4moms team , 19-11-2018

Kάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να την επηρεάσουν και αργότερα στη ζωή της, και συγκεκριμένα κατά την εμμηνόπαυσης. Αυτό αναφέρει μία νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (NAMS) στο Σαν Ντιέγκο.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εμφανίζουν υπερτασικές διαταραχές ή εκδηλώνουν διαβήτη, στην εμμηνόπαυση είναι πιο πιθανό να ταλαιπωρηθούν από εξάψεις.

Προκειμένου να εξετάσουν τη σχέση εξάψεων και διαταραχών της εγκυμοσύνης, οι ερευνητές συγκέντρωσαν και ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερες από 2.200 γυναίκες που είχαν συμμετάσχει στην επιδημιολογική μελέτη SWAN με θέμα την υγεία των γυναικών στη μέση ηλικία.

Από τα δεδομένα προέκυψε ότι οι υπερτασικές διαταραχές και ο διαβήτης κύησης συσχετίζονται με μεγαλύτερο αριθμό εξάψεων στην εμμηνόπαυση. Αντιθέτως, οι γυναίκες που δεν είχαν κάνει παιδί είχαν πολύ λιγότερες εξάψεις όταν πέρασαν το στάδιο της εμμηνόπαυσης.

«Η μελέτη υπογραμμίζει για ακόμη μία φορά τη σημασία των διαφόρων επιπλοκών της εγκυμοσύνης, όπως ο διαβήτης και η προεκλαμψία, για τη μελλοντική υγεία της γυναίκας, ιδίως την καρδιαγγειακή» αναφέρει σχετικά η επικεφαλής συντάκτρια της μελέτης Δρ Ρόντα Κόναντ από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES