Ella Greek Cookingη νέα ανακάλυψη της Αμαλίας στο κέντρο της Αθήνας.

Στη θορυβώδη Μητροπόλεως, στο νούμερο 26, βρίσκεται αυτό το υπέροχο εστιατόριο με την ελληνική κουζίνα. Διαβάζοντας  την  περιγραφή της Αμαλία και την εξαιρετική βαθμολογία στο tipadvisor.com δεν αργήσαμε να βρεθούμε εκεί για να γευτούμε ωραίο ελληνικό φαγητό . Ο κατάλογος γεμάτος ελληνικά προϊόντα, λαδερά, κρέατα, ψάρια, ψαρικά και σούπες!

Λατρεύουμε τις σούπες και όταν είδαμε την κρεατόσουπα βελουτέ με μοσχαράκι γάλακτος και λαχανικά, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε. Και το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή μας!

Καταπλητική!

Η Βαλέρια ζήτησε αμέσως την συνταγή και το φιλικό προσωπικό δεν κατάφερε να αντισταθεί και της έδωσε όλες τις οδηγίες για να βρεθεί αυτό το πιάτο στο τραπέζι του σπιτιού μας.

Τα υλικά είναι για 4 άτομα

1η Φάση                           

1 κιλό Μοσχαράκι ποντίκι

150 γρ. κρεμμύδι  

1 φύλλο Δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο

70 γρ. Καρότο

2 γρ. Μπαχάρι

4 λίτρα Ζωμό Βοδινό

Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το κρέας να βράσουν.

Όταν ο ζωμός πάρει βράση προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε κύβους της αρεσκείας μας

Μετά από 2 ώρες βράσιμο σε χαμηλή φωτιά κρατάμε χωριστά το κρέας και το ζωμό

2η Φάση                     

Υλικά

500 γρ. Πατάτα              
150 γρ. Σελινόριζα           
120 γρ. Καρότο
5 γρ. Σκόρδο
110 γρ. Πράσο
Θυμάρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
50 ml Ελαιόλαδο
50 γρ. Βούτυρο
Το ζωμό από την 1η φάση

Σωτάρουμε σε βούτυρο όλα τα λαχανικά κομμένα σε κύβους
Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει και όταν τα λαχανικά βράσουν χτυπάμε στο μπλέντερ για να “δέσει” η σούπα.

Προσθέτουμε το κρέας και σερβίρουμε!

 
 
Ella Greek Cooking
Μητροπόλεως 26 Αθήνα
210 331 5547
 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES