Τα φυτά εσωτερικού χώρου εκτός του ότι ομορφαίνουν τον χώρο μας, ωφελούν και την υγεία μας καθώς βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα αυξάνοντας τα επίπεδα οξυγόνου.

Μάλιστα, ερευνητές αποκάλυψαν πως τα φυτά όπως το σπαθίφυλλο ή κρίνος της ειρήνης και ο κισσός μπορούν να ωφελήσουν την υγεία μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού.

Τα φυτά που χρειάζονται πολύ νερό και ηλιακό φως, μέσω της διαδικασίας ανάπτυξή τους βελτιώνουν την ατμόσφαιρα καθώς απελευθερώνουν υδρατμούς στον αέρα, απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Reading και της Βασιλικής Εταιρείας Κηπουρικής, διεξήγαγαν μελέτη σχετικά με διάφορα φυτά και πώς αυτά αλλάζουν τον αέρα γύρω τους.

Ανακάλυψαν ότι ο κρίνος της ειρήνης και ο κισσός ήταν τα καλύτερα επειδή λαμβάνουν πολύ μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα και νερού.

Η Δρ Tijana Blanusa δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο σπίτι. Τα φυτά με υψηλά ποσοστά διαπνοής -δηλαδή τα πιο “διψασμένα” φυτά που χρειάζονται περισσότερο νερό για να αναπτυχθούν καλά- και μεγάλα φύλλα, προσφέρουν πολλά οφέλη που σχετίζονται με την υγρασία».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES