Αυτή τη μακαρονάδα με τα μανιτάρια στην κρεμώδη σάλτσα απο βαλσάμικο είναι εύκολη και πολύ νόστιμη!

Υλικά

200 γρ. ζυμαρικά fettuccine
2 κουταλιές βούτυρο (1+1)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια portabello κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα, συν μερικές κουταλιές της σούπας για το γαρνίρισμα
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά fettuccine σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Ενώ τα μακαρόνια βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα μανιταριών. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα κομμένα μανιτάρια και ανακατέψτε τα για να πάρουν βούτυρο και ελαιόλαδο. Εάν τα μανιτάρια είναι ξηρά, προσθέστε μια επιπλέον κουταλιά ελαιόλαδο. Αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου 8 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το βαλσαμικό ξύδι στο τηγάνι και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να ξύνουμε όλα τα καφετιά κομμάτια στο κάτω μέρος του τηγανιού. Προσθέτουμε την δεύτερη κουταλιά βουτύρου. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι και βγάζουμε την κατσαρόλα.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τα fettuccine στη σάλτσα και ανακατέψτε.
  6. Προσθέστε το φρέσκο ​​μαϊντανό και το αλάτι με το πιπέρι όπως επιθυμείτε.
  7. Σερβίρουμε προσθέτοντας την παρμεζάνα πασπαλισμένη.

Πηγή: www.girlgonegourmet.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES