Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως 1 στους 2 γονείς δεν ξέρει τι μοιράζεται το παιδί του στα social media

Τεχνολογια

4moms team , 12-11-2018

«Από τις διευθύνσεις email μέχρι τους αριθμούς των κινητών μας τηλεφώνων και από τους χώρους εργασίας μας μέχρι τις ημερομηνίες γεννήσεώς μας, υπάρχει ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών για εμάς στο οnline περιβάλλον. Οι Ευρωπαίοι έχουν χάσει την αίσθηση του βαθμού στον οποίο έχουν διαδοθεί τα προσωπικά δεδομένα τους. Δεν γνωρίζουν ποιες εταιρείες ή πλατφόρμες διαθέτουν πληροφορίες για την ταυτότητά τους ή ακόμα και τι υπάρχει στο διαδίκτυο για τα παιδιά τους».

Πρόκειται για ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο Kaspersky Next στη Βαρκελώνη. Το συνέδριο το διοργανώνει η Kaspersky Lab και έδωσαν το παρών κορυφαίοι εκπρόσωποι από διάφορους κλάδους, σχετικά με τον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε σε περισσότερους από 7.000 Ευρωπαίους καταναλωτές, η Kaspersky Lab παρατήρησε ότι μία απώλεια προσωπικών δεδομένων είναι κάτι που αγχώνει την πλειονότητα των Ευρωπαίων. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες γι’ αυτό, με τα ευρήματα να καταδεικνύουν ότι το 64% των πολιτών δεν γνωρίζει που αποθηκεύονται τα διαδικτυακά δεδομένα του, ενώ το 39% των γονέων δεν γνωρίζει τι προσωπικά δεδομένα μοιράζονται τα παιδιά τους online.

Επιπλέον, έδειξε πως οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για το τι γίνεται με τα προσωπικά τους δεδομένα, με το 88% να το απασχολεί αν αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται παράνομα.  

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES