Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Ding που θα λατρέψουν τα παιδιά

Δράσεις

4moms team , 09-11-2018

Πετάει ο ελέφαντας; Eσύ τι είσαι; Ναυαγός ή ιθαγενής; Τι θα γίνει αν το κόκκινο αγαπήσει πολύ το μπλε; Τι γίνεται μέσα στο κεφάλι του Pablo Picasso; Πώς θα ήθελες να τελειώσει η αγαπημένη σου ιστορία και πόσες διαφορετικές χρήσεις μπορεί να έχει μια εφημερίδα;

Aυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα τεθούν φέτος στα δημιουργικά εργαστήρια του ding, για παιδιά 2-12 ετών.

Σκεφτόμαστε διαφορετικά, ανακαλύπτουμε. Βρίσκουμε τρόπους και λύσεις. Εκφραζόμαστε, πειραματιζόμαστε, δεν φοβόμαστε να λερώσουμε και να λερωθούμε. Απελευθερωνόμαστε.

Λέμε συχνά ότι στο ding δεν κάνουμε μάθημα. Εδώ τα παιδιά μέσα από τη βιωματική διαδικασία, ανακαλύπτουν με ή χωρίς τη βοήθειά μας, θεωρίες, τεχνικές, υλικά, πολιτισμούς, ιστορίες, πλάσματα, κόσμους. Εδώ δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει το έργο μας, ο κόπος μας, η προσωπική μας έκφραση, ο προσωπικός μας λόγος. Ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε ένας από εμάς πειραματίζεται και εκφράζεται ελεύθερα.

Πρόγραμμα εργαστηρίων

Zωγραφική αλλιώς, κάθε Τετάρτη 17:00 –  18:00

Τι συμβαίνει στο μυαλό του Pablo Picasso; Πώς έσπασαν οι εικόνες σε τόσα γεωμετρικά σχήματα;

Τι κάνει το φως, γιατί άλλα χρώματα κρυώνουν και άλλα ζεσταίνονται; Και τι γίνεται όταν αγαπηθούν πολύ μεταξύ τους; Ανακαλύπτουμε τεχνικές, υφές, υλικά, και μελετάμε σημαντικά έργα και δημιουργούμε τα δικά μας.

Εργαστήριο φαντασίας και ρόλων, κάθε Πέμπτη 17:00 – 18:00 και 18:00 – 19:00

Ή αλλιώς, θεατρικό παιχνίδι με τρόπο διαφορετικό. Ας φανταστούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα νησί.

Είμαστε ταξιδιώτες, ναυαγοί ή ιθαγενείς; Θα μείνουμε εδώ ή θα φύγουμε; Και πώς; Τα παιδιά μέσα σε ή μέσα από μια ιστορία αναλαμβάνουν ρόλους, συναντούν φανταστικά πλάσματα και καταστάσεις. Εδώ όλα είναι ρευστά και ο τελικός προορισμός πλάθεται καθώς το παιχνίδι προχωρά.

Πηλός, κάθε Παρασκευή 17:30 – 18:30

Από ποια μέρη του πλανήτη περνάει το τρένο του πηλού; Έλα να ταξιδέψουμε στον χώρο και στον χρόνο και να ανακαλύψουμε τι έφτιαχναν οι φυλές του κόσμου από χώμα και νερό, δηλαδή από πηλό. Με αφορμή πήλινα έργα των πολιτισμών του πλανήτη, τα παιδιά ανακαλύπτουν το υλικό και δημιουργούν τα δικά τους.

Παίζω και δημιουργώ με τη μαμά ή τον μπαμπά, κάθε Σάββατο 10:30 – 11:30

Ένα δημιουργικό playgroup για παιδάκια από 2-5 ετών με τη μαμά ή τον μπαμπά

για να ανακαλύψουν μαζί τον θαυμαστό κόσμο των χρωμάτων και των υλικών και να δημιουργήσουν έργα μαζί. Σε αυτό το εργαστήριο, λερωνόμαστε άφοβα!

Θεματικό δημιουργικό εργαστήριο, κάθε Σάββατο 12:00 – 13:30

Γέφυρες από χαρτί, τσίρκα από φελό, πολύχρωμοι μεξικάνικοι σκελετοί, πλάσματα που δεν υπάρχουν. Εδώ η Φρίντα Κάλο αγκαλιάζει τον Πάμπλο Πικάσο, ο Νταλί συνομιλεί με τον Μουνκ, ο Κλε πάει βόλτα με τον Ματίς. Τα χρώματα συναντιούνται με τα χαρτιά, τα πινέλα με τα λαδοπαστέλ, ο πηλός με τα χαρτόνια, τα καπάκια, τα ρολάκια, τους σπάγκους, τα φτερά. Το αγαπημένο Σαββατιάτικο εργαστήριο κάθε φορά με αφορμή ένα θέμα κλασικό ή αλλοπρόσαλλο, απελευθερώνει μικρούς καλλιτέχνες που έχουν την τάση να απογειώνονται.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά (αλλά και μεγάλους) του ding θα βρείτε στον ιστότοπο ding.gr

 

Eγγραφές: [email protected]

ding • δημιουργικά εργαστήρια

Σοφ.Βενιζέλου 21, Χαλάνδρι

τηλ. 210 6892256 / 6972323061

ding.gr

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES