Άνοιξε τα μάτια σου & δες. Άνοιξε τα αυτιά σου και άκου. Η πόλη βουίζει και σου ψιθυρίζει

Και μπορεί το τραγούδι να μιλάει για τις κρύες βροχερές ημέρες του Νοεμβρίου, εδώ, όμως, είναι Ελλάδα και δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ. 

Αυτήν την Κυριακή, λοιπόν, εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό και τις ηλιόλουστες ημέρες και βγείτε βόλτα στο κέντρο της πόλης. Για να δείτε και να ακούσετε.  3 δράσεις, 3 στάσεις για την οικογένεια μέσα σε μια ημέρα!

Δράση πρώτη: Στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς, κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει. Το KinderDocs για δεύτερη χρονιά υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Μπενάκη. Προβολές ντοκιμαντέρ με βραβευμένες ταινίες φτιαγμένες για παιδιά και νέους.  Κάθε ντοκιμαντέρ, μια ιστορία: εφηβεία, φιλία, οικογένεια, εκπαίδευση, δημιουργικότητα, έκφραση, χορός, ψυχολογία, οικογενειακές σχέσεις, τέχνη, μετανάστευση, περιβάλλον. Έμπνευση για δημιουργικό διάλογο και δράσεις που θα συνοδεύουν τις προβολές. Εμείς είδαμε την περασμένη Κυριακή δύο ντοκιμαντέρ. Το 20′  “Τι σκέφτονται τα 12χρονα κορίτσια: Οδηγίες χρησης”  (πατήστε εδώ για το τρέϊλερ). Πρόκειται για μια φρέσκια γεμάτη χιούμορ προσέγγιση των 12χρονων. Αλλά και το My Happy Complicated Family όπου 3 κορίτσια μας συστήνουν τις δικές τους, παράξενες, ιδιόμορφες οικογένειες. Το πρόγραμμα των επερχόμενων προβολών μπορείτε να το βρείτε εδώ

Παράλληλα έχει πάντα ενδιαφέρον η αναδρομική έκθεση του Γιάννη Μόραλη. Εδώ, λοιπόν, κολλάει το με ένα σμπάρο δυό τριγώνια. Μην παραλείψετε να περάσετε από το μαγαζί του Μουσείου Μπενάκη. Από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά μουσείου στην Αθήνα. Σε μια επίσκεψη δύο δράσεις! 

Δράση δεύτερη: Η επομενη στάση, είναι στάση φαγητού. Λίγο πιο πέρα στον αριθμό 84 της Πειραιώς σε μια ταράτσα που για μένα είναι η επιτομή της Αθήνας μπορεις να απολαύσεις το πιο ελληνικό brunch της πόλης. Κάθε Σαββατοκύριακό στην ταράτσα του Bios  η Γωγώ Δελογιάννη στήνει ένα ελληνικό τσιμπούσι με μια από τις ωραιότερες θέες της Αθήνας.  Γεύσεις που θυμίζουν τη μαμά αλλά και τη γιαγιά με θέα την Ακρόπολη. 

Photo credit: Πέπη Νικολοπούλου

Δράση τρίτη: Μετά το φαγητό απολαύστε τον καφέ σας στην Τεχνόπολη. Αφήστε τα παιδιά να παιξουν στην πρωτότυπη παιδική χαρά. Πάρτε μαζί σας ποδήλατα ή πατίνι και αφήστε τα να αλωνίσουν. Μπορει και να προλάβετε μια από τις ωραίες δραστηριότητες που διοργανώνει το Μουσειο Φωταερίου έτσι ώστε να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. 

Σας αφήνω με αυτήν την αγαπημένη εκτέλεση του November Rain από τον βιρτουόζο του βιολιού David Garrett. Για να μας ταξιδέψει και να μας συντροφεύει στα χειμωνιάτικα βράδια μας.

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES