Η αγαπημένη συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου, έρχεται να μας συστήσει το πέμπτο βιβλίο της.

Ονομάζεται «Η κληρονόμος του ποταμού» και ο μαγευτικός Αχέροντας παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία που εκτυλίσσεται σε δύο χρόνους. Θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και πρόκειται για ένα κράμα κοινωνικού, μεταφυσικού αλλά και περιπέτειας.

Οπισθόφυλλο:

1960: Η μυστηριώδης γυναίκα που τριγυρίζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Ρόζα που φτάνει στην Αθήνα και χτίζει από το μηδέν μια αυτοκρατορία, καθώς η πολυτάραχη ζωή της σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, δυνατές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή.

2017: Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βασταρδής μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο. 
Όσο περνά ο καιρός, χώνονται όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού. 
Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και μοιάζει ζυμωμένη από τα αθάνατα νερά; Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας που φαίνεται να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα; 
Ένα βιβλίο κεντημένο ως τα μύχια με τους θρύλους του μεγαλόπρεπου Βασιλιά της Λήθης και των μυθικών παραποτάμων του, του καυτού Πυριφλεγέθοντα και του παγερού Κωκυτού. Μια ιστορία που περνώντας μέσα από τον θάνατο υμνεί τη ζωή!

 

Το βιβλίο θα βρίσκεται στα χέρια μας από τις 8 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Ψυχογιός και σίγουρα θα μας ταξιδέψει, όπως άλλωστε και τα προηγούμενά της.

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στο 5ο όροφο του Public Συντάγματος.

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES