Αυτή η τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι το ιδανικό σνακ

Μαγειρευουμε

4moms team , 06-11-2018

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει μία συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, η οποία θέλει μόλις 10’ προετοιμασίας και 50’ μαγειρέματος.

Υλικά Συνταγής

500 γραμ. φέτα σε τρίμματα

5 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

1 κεσεδάκι σπορέλαιο

1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι άνηθο

φρεκοτριμμένο πιπέρι

500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1/2 φλ. τρίμμα φρυγανιάς

ελαιόλαδο για το ταψί

 Εκτέλεση

Για την τυρόπιτα χωρίς φύλλο, χτυπάμε πρώτα τα αυγά σε μία λεκάνη με το σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το γάλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τη φέτα. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το χέρι ή με κουτάλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί Νο 34 ή 36 και το πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα. Το ισιώνουμε με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50΄, έως ότου ροδίσει η τυρόπιτα.

Αν θέλετε να σας βγει πολύ φουσκωτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή να προσθέσετε 2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES