Μαμάδες που μοιράζουν δηλητήριο… Απομακρυνθείτε!!!!

SOUL by ΒΙΒΗ

Όσο πιο πολλά παιδιά έχεις τόσο περισσότερες μαμάδες θα γνωρίσεις.

Αν είσαι τυχερή και έχεις βρεί την μαμά που η φιλία της έχει γίνει πολύτιμη κάνε τα πάντα να την κρατήσεις στην ζωή σου. Όταν αγαπούνται παράλληλα παιδιά και γονείς δημιουργούνται υπέροχες αναμνησεις που θα τις θυμούνται όλοι με πολύ αγάπη.

Αλλά φυσικά θα υπάρξουν και πολλές άλλες.

Εκείνη που την χειρότερη σου μέρα, ξέρει πως να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα.

Εκείνη που θα ακτινοβολεί τόσο θετική ενέργεια για την οικογένειά της, που θα σε εμπνέει να αγαπάς περισσότερο τη δική σου.

Δυστυχώς, δεν θα είναι όλες οι “φιλίες” με τις μαμάδες ιδανικές.

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να σου πω τι θα βρεθεί στον δρόμο σου (πραγματικά σου εύχομαι να μην βρεθούν).

Θα αναφέρω τις τρείς χειρότερες κατηγορίες, και αν υπάρχει κάποια που τα παρακάτω χαρακτηριστικά στην θυμίζουν ίσως ήρθε η ώρα να επανεκτιμήσεις τη φιλία σας …

Η επικριτική

Η φίλη που πάντα έχει κάτι να πει για όλους και για όλα κάνοντας άμεσες προσβολές σχεδόν κάθε φορά που την βλέπεις. Ο 12 μηνών γιός της μιλάει ήδη, και είναι σίγουρη ότι και ο δικός σου είναι καλός, αλλά πάρε το τηλέφωνο ενός λογοθεραπευτή! Τα δικά της παιδιά δεν τρώνε ποτέ στο αυτοκίνητο, δεν βλέπουν τηλεόραση, διαβάζουν βιβλία. Ενώ ξέρετε τα πάντα για το τέλειο σπίτι της, τα άψογα παιδιά της και την ονειρεμένη σχέση με τον σύζυγό της, μάλλον τα μισά είναι ψέματα και αντισταθμίζουν τη βαθειά θλίψη στην ψυχή της. Δεν χρειάζεσαι καθημερινό δικαστή στην ζωή σου. Αποχαιρέτα.

Η αναξιόπιστη

Τα προγράμματα των παιδιών είναι τρελά, η ζωή είναι δύσκολη και μπορεί να συμβεί η στραβή. Όλες το καταλαβαίνουμε. Αλλά όταν κυριολεκτικά κάθε πλάνο που κάνετε μαζί της, οι πιθανότητες να συμβεί πραγματικά είναι ελάχιστες, ποιος ο λόγος να υπάρχει αυτός ο άνθρωπος στην ζωή σου; Οι μαμάδες έχουμε εξαιρετικά λίγο χρόνο για να επενδύσουμε σε φιλίες και αν αυτή η γκεστ σταρ δεν μπορεί ποτέ να ακολουθήσει, είναι καιρός να αφιερώσετε την ενέργειά σας σε μια μαμά φίλη που θα είναι αληθινή.

Το αρπακτικό

Είναι πάντοτε έτοιμη για ένα playdate, φυσικά στο δικό σου σπίτι. Δεν μπορεί να πάει εκείνη τα παιδιά στο παιδικό πάρτι όπως είχατε συννενοηθεί γιατί πρέπει να πάει σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Σε παρακαλεί να πληρώσεις τον μήνα της κόρης της στον χορό με υπόσχεση οτι θα σου τα δώσει την επόμενη μέρα και ποτέ δεν το θυμάται.  Μερικές φορές θα νιώσεις ότι εκτός απο τα δικά σου παιδιά μεγαλώνεις και το δικό της. Την επόμενη φορά που θα σε πάρει τηλέφωνο να ρωτήσει εάν μπορεί να φέρει το παιδί της σπίτι σου για να πάει κομμωτήριο, απλά πες “όχι”.

MAMA!

Κλείνω με το αγαπημένο τραγούδι των Queen που μου θυμίζει μαμάδες!

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES