Εταιρεία ζητά εθελόντρια να γεννήσει σε διαστημικό σταθμό

Γενικά

Η πρώτη γέννα εκτός Γης ετοιμάζεται να γίνει έως το 2024. Υπάρχουν σχέδια ώστε να τεθεί σε τροχιά μία έγκυος και να γεννήσει το παιδί της σε ένα διαστημικό σταθμό, σε μία αποστολή 36 ωρών. Η μέλλουσα μητέρα θα έχει μαζί της μία ομάδα έμπειρων ιατρών και θα εκτοξευθούν σε δορυφόρο ώστε να γεννήσει σχεδόν 400 χλμ μακριά από τη Γη.

Πίσω από το σχέδιο αυτό βρίσκεται η Ολλανδική εταιρεία SpaceLife Origin, η οποία αναζητά εθελόντριες που θέλουν να γεννήσουν στο διάστημα. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εταιρεία πρέπει να μην είναι το πρώτο παιδί και οι πρώτες γέννες να έχουν γίνει άψογα χωρίς καμία επιπλοκή ή ακόμη και καθυστέρηση. Αρχικά, θα επιλεγούν οι 25 επικρατέστερες και στη συνέχεια θα συνεχίσει η αξιολόγηση ώστε να καταλήξουν στη μία γυναίκα που θα γεννήσει στον διαστημικό σταθμό. Η επιλογή θα ξεκινήσει το 2022 ώστε έως το 2024 να έχει γεννηθεί το πρώτο μωρό εκτός της Γης.

Τα σχέδια αποσκοπούν στο να αποτελέσουν τη βάση για τον ανθρώπινο αποικισμό στο διάστημα, επιτρέποντας στην ανθρωπότητα να αναπαράγεται σε άλλους πλανήτες.

Το Mission Cradle, το σχέδιο για την γέννα ενός παιδιού στο διάστημα μέχρι το 2024, περιγράφεται από ένα στέλεχος της εταιρείας ως «ένα μικρό βήμα για ένα μωρό, αλλά ένα γιγάντιο μωρουδίστικο βήμα για την ανθρωπότητα». Όπως αναφέρει η εταιρεία, η γυναίκα δε θα εκτεθεί σε κανονικές G δυνάμεις κατά τη διάρκεια της απογείωσης ενώ θα επιλεγούν ειδικές τροχιές χαμηλής ακτινοβολίες για την ελαχιστοποίηση της έκθεση.

Όταν το έμβρυο θα είναι 8,5 μηνών, η έγκυος μπορεί να μεταφερθεί στο διάστημα, λέει η εταιρεία. Οι γυναίκες θα μπουν σε προσομοιωτές διαστήματος για να προετοιμαστούν, αλλά δεν αναμένεται να εκτελέσουν τα πολύπλοκα καθήκοντα που απαιτούνται από τους αστροναύτες.

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES