Η κοιλίτσα στην εγκυμοσύνη είναι παράλληλα καθησυχαστική για την πρόοδό της αλλά και το μέσο που η μητέρα και ο πατέρας δένονται με το βρέφος.

Καθώς η κοιλίτσα μεγαλώνει θα νιώσετε το μωρό σας, θα μπορείτε να του μιλάτε και να χαϊδεύετε με τρυφερότητα την επιφάνειά της. Πότε λοιπόν αρχίζει να φαίνεται;

Το κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά στην κύηση και πολλές φορές μπορεί να φανεί από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. Το φούσκωμα της κοιλιάς εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το μέγεθος της μήτρας. Συνήθως, μετά την 12η εβδομάδα κύησης η μήτρα ξεπροβάλλει μπροστά από τα οστά της λεκάνης και τότε έχει το μέγεθος ενός πεπονιού.

Έτσι, το πρώτο φούσκωμα θα το δείτε περίπου στους 3 μήνες. Υπάρχουν όμως και γυναίκες που ξεκινάνε να «πετάνε την κοιλίτσα» μετά την 20η εβδομάδα.

Η καθυστέρηση στο χαρακτηριστικό φούσκωμα είναι σχεδόν σίγουρο πως ουδεμία σχέση έχει με ενδεχόμενη παθολογία της κύησης.

Οι παράγοντες που μπορεί να καθυστερήσουν την εμφάνιση της κοιλιάς είναι διάφοροι, όπως η οπίσθια κλίση της μήτρας, τα περιττά κιλά, αν είναι η πρώτη εγκυμοσύνη καθώς και αν γυμνάζεστε, καθώς οι κοιλιακοί μύες δεν είναι χαλαρωμένοι.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES