Εύκολη αλμυρή τούρτα-μπόμπα ιδανική για τα παιδικά πάρτι

Μαγειρευουμε

4moms team , 22-10-2018

Ο Άκης Πετρετζίκης γράφει μία πανεύκολη συνταγή για μία αλμυρή τούρτα-μπόμπα, ιδανική για τα παιδικά πάρτι που θα διοργανώσετε ή θα πάτε.

Χρόνος εκτέλεσης: 20’

Χρόνος αναμονής: 1-2 ώρες

Συστατικά

8 φέτες ψωμί στρογγυλές για μπόμπα

100 γρ. μαγιονέζα

100 γρ. μουστάρδα με κόκκους

100 γρ. φύλλα ρόκας baby

4 φέτες τυρί

4 βραστά αυγά μέτρια

4 φέτες ζαμπόν

1 αγγουράκι

2 ντομάτες

500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σερβίρισμα

20 γρ. σχοινόπρασο

5 πολύχρωμα ντοματίνια

3 ραπανάκια σε φέτες

φύλλα δυόσμου

4 σπαράγγια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού στον πάγκο εργασίας μας.

Αλείφουμε τις μισές φέτες με μαγιονέζα και τις άλλες μισές με τη μουστάρδα.

Πάνω από τις φέτες με τη μαγιονέζα απλώνουμε τα φύλλα ρόκας, το τυρί και 1 αυγό κομμένο σε φέτες.

Πάνω από τις φέτες με τη μουστάρδα απλώνουμε το ζαμπόν, το αγγουράκι σε φέτες και την ντομάτα σε φέτες.

Αρχίζουμε να καπακώνουμε τη μία φέτα πάνω στην άλλη βάζοντας την τελευταία φέτα αναποδογυρισμένη ώστε να έχουμε την καθαρή πλευρά του ψωμιού προς τα πάνω.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ με το φτερό να αφρατέψει ή με ένα σύρμα χειρός σε μπολ.

Αλείφουμε τα τοιχώματα και την επιφάνεια της «τούρτας» με το τυρί κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει το τυρί κρέμα.

Διακοσμούμε τα τοιχώματα της τούρτας με τα φυλλαράκια του σχοινόπρασου και την επιφάνειά της με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις φέτες από τα ραπανάκια, τα φύλλα δυόσμου και τα σπαράγγια.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES